Vi gjorde ju mer i Stockholm än besökte Millesgården…

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Det viktigaste var ju att träffa Ludde och Lisa och lille söte Charlie. Och att träffa Nanna och Elias och fira Nannas födelsedag i förskott. Hon fyller ju snart 25 år, så det är ju stort! Hon planerar för en fest, men det är med kompisar, så vi valde att fira henne några helger i  förväg.

När vi hade checkat in på hotellet, favoriten Elite Hotel Palace, så tog vi en taxi ner till Ganni-butiken där Nanna jobbar och där köpte jag ju min gröna outfit som ni redan sett i ett tidigare inlägg, se här.

På kvällen gick vi hem till Ludde och Lisa och lille Charlie (och fina hunden Kajsa). Vi beställde pizzor och satt och pratade och drack vin. Jättemysigt att ta det så enkelt. Pizzorna var ändå från Capri due som ligger ett stenkast från Luddes och Lisas lägenhet, så det var lyxpizzor! Charlie har vuxit sedan sist och det gäller att hänga med i svängarna. Det går så fort framåt när de är så små. Lyckligtvis se vi till snart, i jul.

Morgonen efter åkte jag och Ricky ut till Millesgården, men det har jag redan berättat om, så det kan jag hoppa över. Du som har missat, kan läsa om det här.

Sedan åkte vi in till sta’n och käkade lunch med Nanna på Pas d’Art – en favoritrestaurang som ligger nära Nannas jobb. Det känns nästan som att man är i Frankrike när man är där. Omeletten med kantareller och ankleverpastejen var “to die for”.

På kvällen gick vi till restaurang Balzac och det var ett fint ställe med god mat, men… de spelade så hög musik att det inte gick att prata därinne. (Det var inte bara vi gamlingar som tyckte så, utan Nanna och Elias höll med.) Fattar faktiskt inte grejen… Hade det varit ett klubb där man kunde spontandansa hade jag fattat.

Morgonen därpå kom Nanna och Elias och åt frukost med oss på hotellet och sedan åkte vi till Nationalmuseum. Vi har ju varit där flera gånger och jag rekommenderade Nanna att gå dit. Problemet var att jag sa Nationalhistoriska till henne istället för Nationalmuseum haha. Så hon och Elias åkte till Nationalhistoriska och tittade på djur (som inte är Nannas favorit). Därför fick det ju bli Nationalmuseum igen. Jag älskar hur de har färgsatt de olika rummen i starka mustiga färger! Konsten framträder så fint mot väggarna! Vi tramsade oss lite som ni ser (bilden där jag härmar en herre i en målning).

Det blev en härligt slapp dag, utan några tider att passa, när vi bara gick omkring och var tillsammans. Lyx.

Efter att ha varit en stund hos Ludde och Lisa åt Ricky, jag, Nanna och Elias middag på italienska restaurangen Eataly. Ludde och Lisa vågade inte ta med Charlie till restaurangen på grund av RS-viruset som har spridits jättemycket i Stockholm nu. Det förstår jag verkligen! De små bebisarna ska helst inte bli sjuka. På Eataly var maten och miljön fantastisk! Nanna fick sin födelsedagspresenter som hon verkade nöjd med.

Det blev en härlig och händelserik helg i Stockholm och nu ser vi fram emot att träffa ungdomarna igen till jul!

Jag provar ut en ny outfit i Ganni butiken i Stockholm
Älskar dessa chunky Ganni-boots!
Ricky med lille Charlie
Pizzakväll hos Ludde och Lisa
Utanför Millesgården i Stockholm
Vacker skulpturpark vid Millesgården
Pas D'Art i Stockholm
Omelett med kantareller
Rickys lunch på Pas d*Art
Gott kaffe i vackra koppar
Restaurang Balzac
På väg till Nationalmuseum
Grönt är snyggt till det mesta
Ricky och Elias utanför Nationalmuseum
Älskar de vackra färgerna på Nationalmuseum
Art déco är favoritperioden!
Konsten framträder så fint mot de färgstarka väggarna
Ricky beundrar lokalerna
Karl XII:s likfärd
Jag imiterar målningarna
Underbart vackra krukor!
I biblioteket på Nationalmuseum
Dopfunt i marmor
Den här färgen är såklart min favorit!
Härligt väder hade vi!
Middag på Eately – underbar italiensk restaurang!
Vi firade Nannas födelsedag i förskott
Älskar arancini!
Rickys kötträtt
Gullig bild på mig och Ricky
Puss på mig

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *