4 augusti i Expressens bilaga Leva och bo

För ett år sedan kom proffsiga och trevliga fotografen Hanna Ågren hem till oss och tog bilder på vårt hem, till Expressens bilaga Leva och bo. Jättekul och spännande, tyckte vi! Det är ju roligt också att någon tyckte vårt hem var värt att plåta. Fotografen kallade vårt hem “maxat och lyxigt” och visst, det är långt ifrån vitt och minimalistiskt. Och nu den 4 augusti publicerades äntligen reportaget! Vi har fått många positiva reaktioner från folk omkring oss, vilket är jättekul! Men alla bilderna kom inte med, så nu tänkte jag att jag skulle visa dem här.

100 år mellan huskropparna

Vårt gamla sommarhus är från början av 1920-talet och vi tycker det är så fint så vi ville inte riva det. Utmaningen blev istället att göra en tillbyggnad som funkade ihop med det gamla huset. Istället för att göra något i samma stil valde vi att göra precis tvärtom och bryta stilen och göra en alltigenom modern tillbyggnad. Vi fick kontakt med företaget Bosumhus, som hjälpte oss hela vägen från ritning till färdigt hus. De var otroligt proffsiga och lyhörda för våra önskemål! Och vilka skickliga hantverkare! Jag tog så kontakt med min väninna Charlotta Wessman, som jobbar som färgsättare på Caparol, och hon hjälpte oss att välja tapeter, färger och material så att allt blev en bra helhet. “Man ska aldrig tänka ett rum i taget”, sa hon. Då blir det aldrig harmoniskt. Det bästa är att Lotta känner mig såväl och hon vet att jag gillar att ta ut svängarna, så vi kom snabbt fram till hur vi ville ha det.

Några kommentarer till bilderna

Det är kanske värt att kommentera vår ölglassamling på mässingshyllan i köket. Vi samlar på oss ölglas från alla världens hörn.Vi brukar be om ölglas när vi är ute på restauranger eller pubar. Ibland får vi betala, men oftast får vi glasen gratis. Det är en sådan kul souvenir och när vi får besök får våra gäster välja vilken typ av ölglas man vill dricka ur. Alla har olika önskemål. Jag har fått frågor om mitt dressingrum och walk-in-closet. Tapeten är Versace och taket och alla ventilationsrör målades med guldfärg. Istället för att dölja rören, valde vi att lyfta fram dem. Spegeln med lampor vid sidorna är måttbeställd och lamporna köpte jag 4 stycken online, som sedan sattes samman och monterades på sidorna av spegeln. Det blev mycket billigare än att köpa en färdig “sminkspegel” i ett sådant här stort format.

Nästa projekt har varit trädgården

Och den har vi jobbat med de senaste 2 åren så nu börjar den också arta sig. Även här har vi tagit proffshjälp av trädgårdsdesigner Anders Mårtensson för att göra en grund och planering för helheten. Det har varit en hel del jobb och stormen Hans fällde mina fina dahlior… Buxbomsbollarna har blivit angripna av larver i omgångar och jag har vattnat för mycket och för lite. Men, det är kul med trädgård börjar jag tycka, så det har blivit lite av en ny hobby! Nästa inlägg här får kanske handla om trädgården, vet vet!

Gästhuset blev vattenskadat i vintras

Vi har ett litet fint gästhus på tomten också och det blev tyvärr totalförstört i vintras, så nu ska vi göra om det och bygga ut det så ett par personer till kan bo där och så man kan laga mat där också. Projektet har stannat på kommunens bord, men nu verkar det som att vi kommer loss. Allt är redan planerat, så kanske kan det bli färdigt till jul? Vi hoppas!

Undrar du över något på bilderna, så bara hör av dig! Det är alltid kul att stjäla idéer från andra!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vår sköna uteplats
Uppdukat för fika
Jag och Ricky i soffan från Sommarboden
Hallen, som är en övergång mellan gamla och nya delen av huset
Grön krokodiltapet
Min "Hermès-väska" från Kabusa
Vårt vardagsrum
Älskar blandningen av gammalt och nytt!
Mormors flamskvävnad och min oljemålning av Göta kanal
Idel glada miner
I köket har vi lämnat en "rå" vägg med de massiva stockarna som hela huset är byggt av
Köket från HTH med gröna marmorbänkar
Kaninlampan dominerar köksön
Vår samling av ölglad från hela världen
Vi fusklagar mat
Citroner på vackra fat
Vår älskade tavla i färgat plexiglas
Kryddor och bröd
Mer "matlagning"
Köket ur ytterligare en vinkel
Sovrummet med sitt mörkblå tak
Min bästa spegel i dressingrummet
Mina gula ljuslyktor
Mycket mönster och färg
Badrummet i svart och vitt och guld
Tvättställ i guldglänsande mässing

4 Comments

 1. Richard

  Så snyggt

  Reply
  • Fredrika Selen

   Ja, det har vi gjort bra! Med god hjälp av proffsiga vänner.

   Reply
 2. Helgi Gunnarsson

  HEJ ! mycket smakfullt , köket är i toppklass , blå grill fint ! man känner nästan lukten från grytan från kocken ! Grattis Till en fin utbyggnad ! Ha det gott ,,, Helgi

  Reply
  • Fredrika Selen

   Tack Helgi! Vad kul att du gillar det! Grillen är såklart MFF-blå hehe. Ha det bäst – kram!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *