Trodde inte jag skulle kunna åka, men värktabletterna funkade ok.

För ett par veckor sedan var det dags igen – att åka upp till Stockholm för att träffa Nanna och Elias, som precis flyttat till ny lägenhet. Och för att träffa Ludde, Lisa och lille Charlie, som växer så det knakar mellan gångerna. Tyvärr hänger man ju inte riktigt med i hans utveckling när man bor långt ifrån varandra. Desto viktigare att försöka åka upp till Stockholm regelbundet.

Jag trodde som sagt inte jag skulle kunna åka, för jag hade haft rejält ont i ryggen en tid. Så där ont så att ingenting är riktigt kul. Jag gick till en sjukgymnast som gav mig ett träningsprogram och det körde jag med full frenesi i tre dagar. Följden blev att jag plötsligt fick så ont i höger arm att jag inte kunde göra något och jag hade lika ont i vila som vid rörelse… Nervinklämning tydligen. Som tur är hittade jag en kur Diklofenak (visserligen lite för gamla) hemma i skåpet, så jag drogade mig med dem och med vanliga värktabletter plus Voltaren som jag smorde in armen med. Problemet var när jag skulle använda armen, typ bära väska, köra bil, tvätta håret… Man blir varse hur mycket man använder sin arm.

Men, jag är envis så vi satte oss på tåget och jag försökte vila armen (och droga mig) så gott det gick.

Väl i Stockholm tog vi en taxi till Ganni-butiken, där Nanna jobbade. Hon hjälpte mig att ta min gigantiska väska till Arkivet, en second hand-butik. Jag tänkte att Stockholmarna har lite bättre koll på varumärken som Eytys, Ganni etc. Där sorterades en del av mina kläder ut och vi gick tillbaka till Ganni-butiken där jag köpte lite från nya sommarkollektionen. Två par shorts och två linnen. Alltid lika mysigt att prova igenom alla nyheter och prata med de gulliga tjejerna som jobbar i butiken, dricka lite bubbel och bara njuta. Och så till hotellet för att checka in och vila en liten stund.

Första kvällen blev vi bjudna på supergod oxfilé-pasta och fantastiska viner hos Ludde och Lisa. Vi sågs aldrig i julas, så vi hade med oss julklappar till alla. Nanna och Elias kom också och så hade vi en härlig kväll tillsammans allihop i Luddes och Lisas mysiga lägenhet.

På lördagen kom hela gänget och åt frukost på vårt hotell – en fin tradition vi har när vi är i Stockholm. Sedan delade vi upp oss lite. Ricky åkte med Ludde och Charlie till Skansen och njöt av sitt barnbarn och alla djuren. Jag, Nanna och Elias började med ett besök på Liljevalchs vårsalong – älskar blandningen av högt och lågt och olika tekniker! Man blir inspirerad att själv skapa ett konstverk! Sedan gick vi till Svenskt tenn och tittade på alla deras vackra påskdekorationer. Slutligen blev det en runda i favoritbutiker; Nordiska galleriet, Totême, Malene Birger, Acne archive med flera. Vi åt också en jättetrevlig lunch bestående av fish and chips på ett ställe nära dem. Superdag!

På kvällen samlades vi alla i Nannas och Elias nya lägenhet, på St Eriksplan – perfekt läge. En stor, luftig och jättefin 1:a som de har börjat inreda med mycket kärlek. Elias gjorde världens godaste ravioli och han fick god hjälp av lille Charlie som gärna hjälper till i köket. Vi njöt av god mat och bästa sällskapet och sedan gick var och en hem till sitt. Det är så praktiskt att alla bor så nära varandra (inklusive vi som bor på hotell i Vasastan).

På söndagen hanns det med en gemensam frukost och sedan var det dags för oss att åka söderut igen. trötta och lyckliga efter en händelserik helg med våra bästa. Ser redan fram emot nästa gång!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vi besöker Nanna på Ganni
Shopping på Ganni
Julklappar till lille Charlie
Nanna och Elias på Liljevalchs
Jag framför färgglatt konstverk
Konst: säng
Broderad stol
Portal på Liljevalchs
Jag framför konstverk
Svenskt tenn
Supergod fish and chips
Påskpyntat på Svenskt tenn i Stockholm
Jag provar jeansoutfit
Charlie hjälper till med att laga pasta
Promenad längs kajen
Hemma hos Nanna och Elias
Söndagens outfit
Frukost på hotellet

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *