Det dröjer ofta innan man tar tag i de där sista detaljerna…

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Som att hänga tavlor och speglar till exempel. Tavlorna i nya delen av huset är till största delen uppe, men vi har haft lite bryderier när det gäller resten av tavlorna (vi har ett gäng). Anledningen till vår tveksamhet är att vi även har otroligt mycket böcker som jag vill ska få plats. Det innebär att vi måste bygga ett gäng bokhyllor och då ockuperar de väggarna (till nackdel för tavlorna). Se drömbokhyllan vi hade i lägenheten på första bilden, så förstår du vad jag menar med att vi har mycket böcker…(Och då är det ändå bara halva bokhyllan som syns på bilden.) Nu har vi iallafall planerat för böckerna och kan börja hänga tavlor.

Nya, kreativa sätt att hänga tavlor (och speglar)!

Efter en hel del funderande, har vi hittat lite nya, kreativa sätt att hänga tavlor (och speglar). Jag är helnöjd så här långt och nästa helg kommer resten av tavlorna upp i vardagsrummet, som får bli vårt huvudsakliga “tavelrum”. Extra nöjd är jag med hur vi hängde speglarna. I och med att de har samma färger, så tycker jag det blir riktigt coolt att hänga dem ovanpå varandra. Och visst kan man ha en spegel i skafferiet? Speglar kan man aldrig få för många av! Visst blir det mysigt? Ricky tycker att vardagsrummet numera börjar kännas som en brittisk pub, ni vet en sådan där man kan hitta roliga tavlor och prylar överallt längs väggar och tak – vart man än tittar. Ett bra betyg på vår tavelhängning, tycker jag!

Nostalgi på väggen!

Som ni ser är inte våra fönster i vardagsrummet fixade än. De är utbytta, men vi saknar lister – och gröna fönsterbänkar i marmor, samma som i köket. Vi väntar på hantverkarna… Men kolla in de två sista bilderna! Dessa tavlor har tidigare fått hänga lite mer undanskymt, men nu vill jag lyfta fram dem, för de är så roliga (faktiskt min dotter Nannas idé). Den vänstra är en flamskvävnad som min älskade mormor Nanna gjorde 1972-73. Min mormor var otroligt kreativ och händig! Hon jobbade i lera, vävde, knypplade, sydde, ritade, målade… you name it! (Och jag döpte min dotter Nanna efter min mormor och märkligt nog är hon det av mina barn som är mest kreativ och framför allt händig). Tillbaka till tavlorna: den högra tavlan målade jag efter mormors vävnad, med pappas oljefärger. Då var jag 9 år. Motivet är såklart Göta kanal. Vi bodde precis nedanför kanalen och såg båtarna glida förbi från köksfönstret. Det var även där jag badade hela somrarna. Härliga minnen!

Avslutar med en bild på veckans vackra bukett från min älskade Ricky.

Del av bokhyllan i lägenheten
Den här hörnan blev mycket lyckad tycker jag
Snyggt att hänga två speglar ovanpå varandra
Gillar att hänga grejorna på ett kreativt sätt.
Tavla med stol över stol
Sven Xet Eriksson
Det gröna i tavlan passar perfekt till krokodiltapeten!
Den gamla damen hänger på andra sidan
Varför inte ha en spegel i skafferiet?
Mormors vävnad och min tavla
Tavlorna hänger så fint över fönstret
Fin bukett i köket

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *