Följ min blogg med Bloglovin

Goda vänner, god mat och goda skratt.

Ja, det är receptet på en fantastisk kväll! Den här helgen bodde vi i sommarhuset och gjorde en liten avstickare till Malmö på fredagskvällen, för att träffa härliga Jeanette och Claes, i deras fantastiska hus. Jag är verkligen avundsjuk på deras fina orangerie, där det finns öppen spis och plats att sitta och äta och prata. Nu var vädret dock lite kyligt, så vi nöjde oss med att ta drinken där (GT). Sedan gick vi in i det varma huset.

Vår rådjurssadel fick bästa behandling och sällskap!

Vi var och lämnade en rådjurssadel till Claes några dagar tidigare. Jag tyckte vi kunde tagit den med oss när vi kom på fredagskvällen, men Ricky tittade på mig som att jag inte var klok när jag föreslog det. – Ja visst ja, Claes är som du. Det är slow cooking som gäller. Det ska gullas och fixas med steken både länge och väl… Men om vi börjar från början, så fick vi löjromspizza till förrätt. Jag har ätit många olika, men den här var ovanligt god, för det var många sorters lök i, eller snarare på, den. Sedan kom rådjurssadeln, perfekt tillagad med potatisgratäng, brysselkål och gelé. Jag säger bara mums! Även efterrätten var perfekt – rabarberpaj på späda rabarber från trädgården. Icke att förglömma alla underbara viner! Kommer inte ihåg vad de hette, men Bourgogne var det. Underbart gott!

Ubern körde oss hem 3.30

Vi spelade ett roligt spel – Cards against humanity. A party game for horrible people, haha. Det stämde verkligen, för i takt med att klockan gick (och vinet rann ner i strupen) blev vi allt mer “horrible”. Spelet går ut på att man fyller i blanka rader i början, mitten eller slutet av en mening. I början var vi lite eftertänksamma och satsade på att meningen skulle ha någon slags logik, men på slutet blev det så att den som hade de mest ekivoka och fräcka förslagen vann. (Ricky vann.)

Claes, Jeanette och Richard i orangeriet
Rådjurssadel med potatisgratäng och brysselkål
Min promendaväg på stranden i Höllviken

Städning och röjning i lillhuset

På lördagen vaknade jag ganska sent, men var ändå ovanligt pigg, så jag röjde och städade i flera timmar i lillhuset (vårt lilla gästhus på tomten). Ricky var ute och tvättade fasaden i morgonrock – i regnet. Vi kände väl att vi skulle sona för våra synder kvällen innan och det var skönt att få något gjort! Jag gjorde faktiskt en supergod köttfärspaj på kvällen också. Jag glömde dock att ha i chili flakes i köttfärsen, så de strödde jag helt enkelt över pajen innan den åkte in i ugnen. Den blev stark, men faktiskt riktigt god!

Avkoppling i sommarhuset

Jahapp, snart ska vi bo i sommarhuset alltid. Det är verkligen lugnt och skönt och lyxen att gå upp på morgonen, sätta på sig träningskläder och ta en power walk på stranden, slår det mesta! På söndagen kom solen, så då låg vi i solstolar på terrassen och njöt av att bara slappa, läsa tidningen och lyssna på poddar. När jag kom tillbaka till lägenheten på kvällen var jag grisskär i ansiktet och på bröstet. Jag trodde jag hade fått grundfärg, men tydligen är solen extra stark nu. Skönt att kunna få lite färg ändå, nu när alla resor till varmare breddgrader ställts in. När vi kom hem tog Klara och jag en power (och snack) walk i Malmö.

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *