Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Pesto är bästo!

Det är fascinerande att en liten basilikaplanta, köpt på ICA, kan bli till en jättebuske – bara man planterar om den i en större kruka med mer jord. Med andra ord ger den lite extra kärlek. Nu när nätterna har blivit kallare, kände jag mig orolig för min fantastiska basilika, så jag gjorde slag i saken och gjorde en megaladdning pesto. Jag älskar pesto! Det funkar till allt: kyckling, sallad, fisk, pasta och lyfter de flesta rätter till oanade höjder – tycker iallafall jag.

Vi köpte resten av råvarorna på en gård i närheten av vårt sommarhus. Annedal heter gården och där hittar man fantastiska grönsaker, kryddor, olivolja, saft, oliver och en hel del prylar, som fina krukor med mera.  De har även självplock av blommor till ett mycket bra pris. Känns härligt med det närodlade om man har tiden och orken att handla direkt därifrån. Vi köpte en mycket god pasta på Annedal. Snäckorna var särskilt utformade för att “fånga upp” mycket av såsen i sina håligheter. Det blev också en supergod pesto! Ett par stora burkar i kylen och en stor i frysen – för dagar då man inte orkar laga något. Eller behöver en god sås. Jag kan nöja mig med bara pasta och pesto (och goda tomater), men Ricky vill  gärna ha något slags kött, så det fick bli en fantastisk skinka från Saluhallen i Malmö. Festmåltid på hem- och närodlat.

Äpplena på den nedersta bilden är från våra egna små äppleträd. Sorten heter Snövit och de är verkligen precis så röda utanpå och med vitt fruktkött, som i sagan. På dem bakade jag en härligt knäckig äpplepaj, som jag bjöd mina kollegor på när jag fyllde år. (Oj oj oj vad  huslig och duktig jag är helt plötsligt…)

Pesto in the making
Massor av pesto att fylla kyl och frys med
Pasta med pesto, tomater och skinka från Saluhallen i Malmö
Annedals gård
En hel låda fylld med goda grönsaker
Äpplekaka med gammaldags vaniljglass
Äpplen från vårt eget äppleträd i trädgården

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *