Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Det vill säga nära gamla hovrätten på Malmöhusvägen 1

Vi har verkligen inte varit bortskämda med roliga och inspirerande lunchställen när vi satt i lokalerna i Östra hamnen eller “fulhamnen” som vi kallade det. Det senare i motsats till “finhamnen” eller Västra hamnen. Nu sitter vi mer “mitt i smeten”, så nu kan vi välja och vraka mellan olika typer av ställen och mat från olika kök. Underbart! Här kommer några av mina tips hittills. Kommer säkert hitta fler guldkorn framöver. Ovan ser ni en ny favorit när man vill ha något snabbt och enkelt: Falafelmästaren i Kungsparken (framför Casinot). God falafel och god kebab. (Ricky är även nöjd med deras burgare.) Och bra priser!

Slottsträdgårdens café i Slottsparken

Naturligtvis bäst sommartid. Vet faktiskt inte ens om de serverar lunch under höst- och vinterperioden. Men på sommaren är detta idealiskt! Här är maten god och fräsch och man sitter mitt i parken, bland alla väldoftande odlingar.

Jag, Susann och Micke äter lunch på Slottsträdgårdens kafé

Sushi Rebellion på Gamla väster

Mycket god och fräsch sushi! Richard valde en annan japansk rätt med friterade scampi som också var supergod. Lite dyrt, men ändå prisvärt!

Restaurang Sushi Rebellion på Gamla väster i Malmö

Kaféet i Kommendanthuset, Malmö muséer

Detta besökte vi på lunchen igår och jag var faktiskt besviken. Sist jag var här (var nog för något år sedan) hade de en jättegod sillamacka och även en generös räkmacka. Men tyvärr, den här gången var det smaklöst och tråkigt. Det blev inte heller bättre av att detta uppenbarligen är favoritstället för föräldralediga med små barn… Plötsligt skär det i öronen av ett giganthögt barnskrik. Sorry, but been there, done it.

Caféet i Kommendanthuset

Blå Hoddans fisk, Fiskehoddorna

Så fantastiskt bra! Även om man än så länge bara kan sitta utomhus. Världens godaste fish & chips! Faktiskt så god att Erik Lallerstedt har gjort ett filmreportage härifrån, där han provsmakade deras fish & chips. Han bjöd även in kocken till hans eget kök uppe i Västergötland för att hans kockar skulle få lära sig att laga en riktigt krispig fish & chips – som den ska smaka! Det hjälper också upp betyget att de som driver hoddan är supertrevliga!

Fiskehoddorna vid Malmö muséer

Saluhallen i Malmö

Toppentrevligt och mycket att välja mellan. Dessutom kan man välja från olika ställen och ändå äta tillsammans på uteserveringen eller något av de gemensamma borden inne i saluhallen. Mycket folk i omlopp, vilket är kul. Älskar att kolla in människor!

Saluhallen i Malmö
Saluhallen i Malmö

Victors på Lilla torg

En glad överraskning! Och gladast av alla var Ricky som kunde välja stekt fläsk med löksås. Och jag fick en underbar Ceasarsallad med en stor, saftig kycklingfilé. Den salladen kan annars vara precis hur tråkig som helst. De hade flera andra sallader att välja mellan (ja, jag försöker vara nyttig på lunchen – åtminstone). Victors hade absolut spottat upp sig. Senast jag var här var inte maten så imponerande, men nu kan jag varmt rekommendera deras lunch!

Victors på Lilla torg i Malmö

Västra station

Ännu ett trevligt ställe precis bakom Malmö live. Här kan man välja mellan två olika dagens och de är vällagade och har fått den omsorg och kärlek som mat kräver. Trevlig miljö dessutom!

Västra station i Malmö
God mat på Västra station

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *