Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Yes, vi bor numera i spenaten…

Mitt bland alla växter och djur. Tur man inte är rädd för småkryp som spindlar, tvestjärtar, myror, getingar med flera. De trivs nämligen väldigt bra i vårt gamla sommarhus som är fullt av springor och vrår. Vår tomt är dessutom till största delen skogstomt, så det är klart att det är en perfekt miljö för allehanda djur. Det hjälper också till att vi numera har såväl fågelmatare som ekorrmatare på träd i trädgården. Ekorrmataren fick Ricky i 60-årspresent av vännen Li och det är trevligt att sitta och titta på när ekorrarna äter. Så djuren är inbjudna, kan man säga.

Ricky räddar ekorren Ronny

Ronny (som Klara döpte ekorren till) är ofta på besök i vår ekorrmatare. Finsmakare är han också. Det duger inte med vanliga fågelfrö utan han dyker bara upp när vi har fyllt på med hasselnötter. Han är inte vår enda gäst ska sägas. Det är en 3–4 ekorrar som är regelbundna matgäster hos oss. Men den här historien handlar om när Ricky kom hem och såg att Ronny låg helt utslagen på rygg på marken under trädet där ekorrmataren sitter. Han insåg att detta var ett utsatt läge. Ricky alltså… Så han tog fram en flyttlåda och la dit ett fat med hasselnötter och ett fat med vatten. Sedan la han ekorren i lådan och stängde locket så han skulle få återhämta sig i lugn och ro. När vi kom tillbaka från stranden den dagen var Ronny borta trots att locket fortfarande var stängt. De kan säkert ta sig in och ut genom de minsta springor. Nu ser vi honom nästan varje dag (bara mataren är laddat med hasselnötter) hur frisk och kry som helst. Så Rickys räddningsaktion lyckades!

Ekorren Ronny i sin flyttlåda
Ekorren gömmer sig under sin egen svans

Andra djur i vår närmaste närhet

Här kommer bilder på andra djur vi ser omkring oss. Dessa rådjur (är det väl?) såg Ricky på väg till mataffären och man kan ofta se rådjur stå och beta längs vägarna. Ja, jag vet att jag inte är världens naturmänniska och om någon vet att det är något annat, så får ni gärna rätta mig. Jag är ett stadsbarn, men jag uppskattar min nya miljö. Ska bli spännande att leva på landet! Sedan kommer en bild på en annan gäst i vårt hus – en spindel. Det finns hur många som helst i olika storlekar och former. Det sägs att om man har spindlar inne betyder det att huset är friskt, så vi får väl trösta oss med det.

Rådjur som betar längs vägen
Spindel som krypit in under en spröjs i dörren

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *