Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Och jag passar på att hänga med min kära dotter så mycket som möjligt innan hon flyttar!

Vi skulle fylla Nannas väska med kläder och saker från vårt förråd som vi hyr (och som numera nästan bara hyser mina barns alla möbler och grejor). Hon flyttar upp till Stockholm nästa helg, så hon får ta med ett par väskor när hon åker och så får vi ta med en stor väska när vi åker upp till Stockholm på hennes födelsedag i november. Jag köpte en ny väska till henne i födelsedagspresent. En mörkt olivgrön mjuk Samsonite. Ursnygg faktiskt! Hennes gamla har varit med om otroligt många handbollsturneringar och -läger och nådastöten för den väskan var nog när hon proppade den full med examenskollektionen till designskolan i Köpenhamn. Jag hade beställt hennes nya väska online och hade tänkt överraska med den när vi kom till Stockholm, men den levererades hem och på lådan stod det klart och tydligt “Samsonite”, så hon kunde lika gärna få den nu tänkte jag. Överraskningen var ändå sabbad.

Mammas och pappas soffbord flyttade till Bryssel

Vi mötte också upp en budfirma som skulle hämta saker från förrådet och leverera till Valter i Bryssel. Mammas och pappas Malmstens soffbord, en gammal stol, en Moccamaster och mina gamla Chateau-glas. Även böcker och skivor skulle med. Jag passade på att fylla upp lådorna med godsaker från Sverige. (Hoppas de hittar alla.) Jag tycker så synd om Valter och Caroline som hamnat i lockdown igen, så jag ville muntra upp dem med Marabou pepparkaka (sjukt gott), Marabou äpplepaj, Cloetta kexchoklad, Cloetta skumtomtar, matjessill, Brantevikssill, Västerbottenost, dammsugare och ett par tuber Kalles kaviar.

Lunch på restaurang Namu i Malmö

Jag har tänkt så länge att jag skulle testa Jennie Walldéns restaurang Namu – även innan hon var med i Decenniets mästerkock. Men Ricky är inte så sugen på asiatiskt så jag passade på nu när bara Nanna och jag skulle äta lunch. Jag hade nog byggt upp förväntningarna lite väl högt, för jag tyckte bara det var ok. Kimchie-soppan som man fick som appetizer tyckte vi inte alls om, så den lämnade vi oäten och Bibimbap var ok, men inte mer. Den smakade inte så mycket tyckte jag. Men den koreanska ölen var jättegod!

Första julklappen inhandlad – check!

Vi gick på sta’n en stund också. Bland annat lyckades jag handla en julklapp till Valter på APlace – min favoritaffär i Malmö. Vi köpte också babykläder på Åhléns till Richards systers sondotter. Det är så kul att välja babykläder! Vi valde länge innan vi bestämde oss. Slutligen hamnade vi i en annan favoritaffär – Grandpa. Nanna provade igenom hela deras sortiment mössor, men tyckte att hon såg knepig ut i alla. Jag försökte förklara att alla ser knepiga ut i mössor och hon var verkligen ursöt i ett par av dem!

Jag är onlinehandelns okrönta drottning!

Nanna hittade dock en supersnygg svart ulltröja från Hope på Grandpa. Den var verkligen klassiskt snygg, med en edge. Urringningen var riktigt läcker. Hon provade tröjan och den satt som en smäck. Men så kollade vi priset: 2 200 kr!!! Dyrt för en tjej som ska jobba gratis och dessutom bekosta boende i Stockholm. Till skillnad från mig behöver Nanna faktiskt kläder! Hon unnar sig nästan aldrig något. Jag kunde väl betala den då, tänker du. Och det kan jag kanske, men jag har faktiskt gett Nanna väldigt mycket nu när hon bor hos oss. Det får inte bli alltför orättvist mot mina andra ungdomar. Nanna la iallafall tillbaka tröjan och så körde vi hemåt. Men då kom jag på att jag fått ett mail med erbjudande från Miinto.se Jag kollade snabbt och man fick 10 % på tröjan, men dessutom fick man ytterligare 25 % just det här dygnet om man skrev in en kampanjkod. Det gjorde jag och klickade hem tröjan – drygt 700 kr billigare. Förlåt Grandpa! Egentligen tycker jag man ska gynna de fysiska butikerna, men det gör jag faktiskt – också!

Dagens outfit: Mörkblå klänning med fleeceöverdel Mads Nørgaard, beige stövlar Acne, kappa/rock Hope, hatt Brixton, väska Mulberry,

På väg till Malmö med Nanna
På väg till Malmö med Nanna
Outfit: klänning Mads Nørgaard, stövlar Acne, kappa Hope, hatt Brixton, väska Mulberry
Bibimbap med kyckling och koreansk pilsner
Vi äter fin lunch på Namu
Gofika på Café Hollandia i Malmö

2 Comments

 1. Klara Selén

  MYYYYYS! Saknar er och önskar jag fick vara med på shoppingrundorna 😉

  Reply
  • Fredrika Selen

   Jaaaaaa, vi saknar dig också min ängel! Men nu går tiden fort fram till jul. Ska bli så kul att få hem dig igen – längtar!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *