Vi bokade rum på Mollbergs i Helsingborg

Så redan på lördagsförmiddagen körde vi upp till Helsingborg, checkade in våra väskor, parkerade bilen och gav oss ut på sta’n. Helsingborg är en mysig och trevlig stad i ett behändigt format så man kan promenera överallt. Påminner en del om min hemstad Linköping faktiskt – i stil och storlek. Och hotell Mollbergs är så fint! Gammalt och anrikt; det sägs till och med att det kan vara Sveriges äldsta hotell! Ursprungligen fanns ett värdshus på platsen med anor från 1600-talet och styrmannen Peter Mollberg köpte rörelsen 1802 av traktör Erik J Winström.

Mysigt att ta en runda på sta’n!

Eftersom vi har flyttat från city blir det inte längre så ofta som vi strosar runt på sta’n. Det är så trevligt att gå in och ut ur olika butiker och ta en fika, eller rättare sagt en öl, på Telegrafen. Vår styrelseordförandes dotter driver den puben, så den måste vi ju gynna!

Det råkade bli så att allt i min shoppingpåse var ljusblått och det är ju en favoritfärg. Ljusblå skjortklänning, ljusblått linne och en ljusblå scrunchie. Dessutom hörde jag på morgon-TV häromdagen att ljusblått är en färg som kommer stort i år, så det var ju bra! På Stenströms träffade vi också mamman till Nannas hyresvärd och det var kul att prata med henne! Vi kommer ju båda från Ljungsbro! På Stenströms hittade jag också ett par urcoola leopardmönstrade boots från Michael Kors, som jag mycket lägligt kunde önska mig i alla hjärtans dag-present av Ricky… Ricky hittade  en jättefin naturvit dunväst på Stenströms. Påminner om ett skönt duntäcke som du ser på bilden nedan…

Ricky fick förresten åtta bordstabletter från Svenskt tenn i present av mig. Jag köpte dem när jag var i Stockholm. Vi såg nämligen en gigantisk soffa på Svensk tenn (säkert för minst 8 personer) där när vi var uppe för något år sedan. Med ett underbart tyg med stora gröna krusbär. Jag hade inte råd med soffan, men underläggen i samma mönster kunde jag unna oss! Tror de blir perfekta i nya köket!

God mad, myen mad…

På grund av pandemin fick vi en slot-tid för middag redan klockan 17. Allt händer så mycket tidigare nuförtiden. Men det passar egentligen mig perfekt eftersom jag är morgonmänniska! Så redan klockan 19.30 var vi tillbaka på rummet, proppmätta, nöjda och en aning “tipsy”. Dags att kolla Mello! Vi visste att vi skulle tillbringa mycket tid på rummet, så vi bokade ett stort fint rum och bara det är ju så lyxigt! Att få byta miljö, äta god trerätters, dricka goda viner och upptäcka en annan stad.

Besök på Rickys pappas grav

Vi passade också på att sätta blommor på Rickys pappas grav. Han ligger på kyrkogården i Helsingborg. Och när vi ändå köpte blommor, så köpte jag en stor bukett tulpaner till allra käraste syster Malin. Jag tänkte att vi kunde åka förbi dem på vägen hem. De bor i Barsebäcks by och det är så sällan vi är på det här hållet. Och så behövde hon blommor, tyckte jag. Hon är ett av mina käraste hjärtan! För det är väl det alla hjärtans dag handlar om: att uppmärksamma dem man älskar! (Alla mina barn fick naturligtvis också en present. Den här gången i form av pengar, eftersom ingen av dem bor nära mig.)

Vi åkte också förbi en kär väninnas son. Min väninna har precis mist sin man på ett fruktansvärt sätt, så vi ville höra om det fanns något vi kunde hjälpa till med. Lycka och olycka, liv och död. Det är så livet är och det gäller att ta tillvara på varje dyrbart ögonblick! Ricky och jag försöker verkligen leva efter den devisen. Vi firar allt som går att fira och gläder oss åt att vara friska (ta i trä…) och åt att vi har varandra.

Kärleksparet
Min snygge man Ricky
En öl på telegfrane, efter shoppingen
Vi myser på sta'n.
På väg till Helsingborg
Allt i min shoppingkasse var ljusblått
Ricky köpte en ny fin väst på Sandströms
Jag fick skitsnygga boots i leopardmönster från Michael Kors
Ricky fick tabletter från Svenskt tenn i Stockholm
Vacker miljö på Mollbergs!
På väg till kvällens middag
Vi besökte Rickys pappas grav på vägen hem.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *