Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vi vägrar helt enkelt släppa taget om sommaren!

Årets födelsedagspresent till Ricky var en kajak – Itiwit från decathlon.se Det är coolt, för den är uppblåsbar och förvaras i en ryggsäck. Det innebär att man kan ta med den på resor framöver, eller till andra ställen där man vill testa att paddla. Jag brukar köpa resor eller upplevelser till Rickys födelsedag och nu när man inte kan resa och vi har flyttat ut i naturen, så tyckte jag detta kunde passa. Vilken succé! Vi hade bestämt oss för att testa kajaken på lördagen, men när vi vaknade på lördagsmorgonen var det till ösregn, åska och blixtar. Det kändes med andra ord inte optimalt att ge sig ut på havet. Men sedan klarnade det upp och vi satte igång att pumpa upp kajaken. Det gick oerhört snabbt, kanske på max 10 minuter. Sedan begav vi oss ner till stranden för att sjösätta båten och starta vår jungfrufärd. Precis när vi kom ut på havet började det naturligtvis regna igen, och blåsa upp. Lyckligtvis ingen åska, för då hade vi gett upp direkt, men nu framhärdade vi en stund iallafall innan vi gav upp – genomblöta och ganska frusna. Bättre lycka nästa gång!

Granne med en kändis

Och bättre förutsättningar fick vi redan på söndagen. Havet låg kav lugnt och solen sken mestadels. Det var en helt annan upplevelse! Jättehärligt att glida fram längs kustlinjen och bara njuta av hav och sol! Och så får man lite motion på köpet. Lite kul kuriosa är att när vi bar ner kajaken hemifrån och ner till stranden (en sträcka på kanske 600 meter) så gick vi samma väg som alltid och pratade med en av våra trevliga grannar på vägen. Det visade sig att han är Tingsek! Haha, vi bor granne med en kändis – coolt! Nu måste jag lyssna in mig på hans musik.

Ricky packar upp kajaken ur ryggsäcken
Jag pumpar upp vår kajak
Kajaken redo för avfärd
Vi är taggade för att ge oss ut
Ute till havs

Power walks på kvällarna

När solen skiner och det är varmt och härligt (och man känner sig någorlunda pigg efter jobbet), finns det inget härligare än att gå längs stranden och ut på piren! På bilderna nedan ser ni hur underbart det är!

Vår fina väg till stranden
Det är så vackert på pirarmen
En kväll med solsken
Jag är ute på power walk

Vi avslutade helgen med köttbullar och Nisses hemgjorda lingonsylt!

Gjord på lingon som Nils och Christina plockat på Öland – mums!

Härlig husmanskost på söndagskvällen
Nisses hemgjorda lingonsylt

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *