Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Snart dags för flytt nr 3 på en månad…

Så för oss kunde inte Corona-läget kommit lägligare (om jag får tänka egoistiskt). Vi hade absolut inte haft tid att resa den här sommaren och jag vet att om jag hade kunnat och allt vore som vanligt så hade jag velat resa ändå, trots alla flyttar, men nu har jag inte den möjligheten. Det började med att vi flyttade kontoret månadsskiftet juni/juli. Sedan åkte jag och mina barns pappa Jonas till Köpenhamn för att flytta hem Nanna. Hon vet ju inte var hon får jobb framöver, så alla hennes grejer skulle ju hem. Du som har glömt, kan läsa om hennes flytt här.  Nu råkar det vara så att jag idag fick reda på att Nanna har fått en lägenhet i Köpenhamn – en tvåa på samma gata som hon bodde innan (Nørrebro) från och med augusti. Hon älskar Köpenhamn, vilket jag verkligen förstår, men jag orkar inte ens tänka på att flytta tillbaka henne så snart inpå alla flyttar. Det förtränger jag en stund till, suck… Och snart är det dags för DEN STORA FLYTTEN, det vill säga när vi flyttar från lägenheten i Malmö till sommarhuset i Höllviken. Under tiden som vi bygger till. Stor förändring, men jag börjar vänja mig vid tanken nu.

Vi hyr släp för att flytta allt

Nu är det full fokus på att fixa sommarhuset så vi kan bo här ett år (under byggperioden)…

Ok, det kommer bli trångt. Under ett år ska vi tränga ihop oss och alla våra grejer på 64 kvm. Problemet är alla mina kläder… Och att vi har dubbelt av allt. Vi har sålt av och slängt en hel del, men det kommer krävas många rensningar. Altanen i sommarhuset ser till exempel ut som en djungel nu när alla växter har fått flytta ner till sommarhuset. Härligt ändå med så mycket grönt!

Sommarhuset fylls av alla våra saker
Pcklådor överallt
Alla våra växter har också flyttat
Vi har numera en djungel i sommarhuset

… och naturligtvis på att rensa och röja och flytta ner hela vårt bohag till Höllviken

Igår gjorde Nanna och Klara en enorm rensning av sina saker. Jag måste säga att de var superduktiga på att helt osentimentalt slänga sina grejer. Klara var brutal! Nästan alla hennes kläder gick till återvinning. Önskar jag kunde vara lika bra på att rensa. Har så mycket känslor och minnen för mina kläder. Jag vet att det är sjukt, men jag kommer ihåg var jag köpt alla mina kläder och vad jag har haft på mig vid olika tillfällen. Det gäller ju att fokusera på rätt saker här i livet… Sedan hade Klara inte superbra koll på hur man sorterar sopor. I hennes säckar blandades nagellack med gamla mobiler, kläder och papper. Vi fick sortera på plats. Hade inte varit så kul om jag blivit portad från återvinningscentralen. Finns coolare ställen att bli portad från…

Vi slänger alla kläder vi inte behöver
Valter i Nannas design

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *