Följ min blogg med Bloglovin

Det blev en sådan helg

Måste erkänna att det var skönt att inte ha så mycket inbokat i helgen. Börjar känna lite, lite stress över allt som ska fixas, såväl i lägenheten som i sommarhuset. Jag vill gärna börja i god tid, så att jag slipper stressa mot slutet. Kniven mot strupen har aldrig varit min grej. Det är därför jag börjar köpa julklappar i augusti och när jag pluggade åkte jag till biblioteket dagen efter tentan för att börja plugga till nästa kurs. Jag satt på biblioteket som om det var ett jobb. Från 9 till 17 varje dag. Men så kunde jag också vara ledig på helgerna och behövde aldrig stressa mot slutet. Duktig flicka.

 

Ont om Kinakrogar i Malmö

Sagt och gjort. Redan på fredagen efter jobbet packade vi några lådor och fäste våra cyklar på cykelhållaren och körde ner till vårt sommarhus för att lämpa av första lasset. Kändes skönt att vara igång. Sedan köpte vi kinamat i Höllan. Märkligt nog finns det nästan inga kinakrogar kvar i Malmö. Det är mer thai och libanesiskt. Kvällen blev sedan lugnt – mat och vin framför Skavlan. På lördagsmorgonen hade jag tonvis av ny energi. Jag for upp som ett jehu och rensade och rengjorde en av våra balkonger, dammade vår stora lampa i hallen, vek kläder på Klaras rum och rengjorde vårt moderna konstverk över matbordet. Ricky hjälpte mig att plocka bort alla spritflaskor som ligger i Klaras hyllor. De gör sig inte så bra på en visning, tycker stylist Isabell…

Vi såg något som lyste i solen när vi körde förbi

Jag älskar vårt konstverk i plexi! Vi var på väg hem från tennisen i Båstad för några år sedan och på den tiden hade Ricky en Porsche-cab, så vi hade god sikt. Då såg vi något i ögonvrån som lyste i olika färger. Galleriet som låg längs vägen hade tagit ut några av sina konstverk på trottoaren för att locka in kunder. Och det lyckades! Vi gick in och föll pladask för det färgglada virrvarret av plexiformationer. Men för en tid sedan upptäckte jag: 1. Konstverket är supersmutsigt – alldeles svart av sot. 2. Det är en spricka i plattan som plexin är fäst vid. Panik! Vad gör vi nu? Men efter att hobbykonservator Fredrika rengjort bottenplattan visade det sig att det inte var någon spricka. Det var bara smuts – sååå skönt!

Lite kul unnade vi oss också

På lördagskvällen var vi bjudna till allrakäraste syster Malin och hennes Jonny (och hundarna Siri och Saga). De bor tillfälligt på Limhamn i väntan på att deras hus i Barsebäck ska bli klart. Där fick vi vin och chark och ostar till förrätt och sedan gick vi till restaurang Babas för att äta huvudrätt. Det var ett mysigt ställe mitt på Limhamn. Desserten tog vi hemma hos syrran – chokladbiskvier och kaffe. Chokladbiskvier är ett bortglömt bakverk. Tänk så gott det är!

Även innergården fick sig en omgång

För en tid sedan meddelade vi våra grannar att det var dags för vårstädning på gården. Två dök upp för att hjälpa till, och det får man kanske vara tacksam för… Vi sopade och torkade dörrar och bord och rensade ogräs. Nästa steg är att köpa lite fina växter och blommor, men det får nog vänta ett par veckor. Man vet ju aldrig om den milda vintern får ett bakslag. Jag fick en snilleblixt och frågade tjejen som driver ”vår” blomsteraffär på Caroli om man inte kan hyra växter under en period. Jovisst, sa hon, det går bra. Så nu kan jag styla balkongerna inför plåtning och försäljning på ett mycket enklare och smartare sätt. 

Söndagsmys med pizza och film

På söndagen ringde min älskade son Valter och grattade mig på internationella kvinnodagen. Han är fantastiskt gullig på så vis (på alla vis tycker mamma). Redan när han var 8 år gammal gick han iväg helt själv och kom tillbaka med en blomma till mig den 8 mars. Tänk att komma på det när man är 8 år gammal! Nå’t rätt har jag tydligen gjort i hans uppfostran…

Vi var faktiskt lite trötta efter lördagen. Det flödade en hel del vin. Så efter gårdsstädningen tog vi en kort promenad på Gamla väster och sedan gick vi till italienska restaurangen Spot och köpte pizza. Jag valde den magraste av dem alla – quattro formaggi, haha. God är den i alla fall! Sedan såg vi två filmer på raken – Unga kvinnor och Judy (Garland). Båda filmerna var superbra och det var så mysigt att avsluta helgen i lugn och ro.

Nu är det ny vecka och nya friska tag! 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *