Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Kanske mer konst än mode…

Förra veckan tog min fantastiskt duktiga och talangfulla dotter Nanna examen på Scandinavian Academy of Fashion Design, Margrethe-skolen , i Köpenhamn. Hon fick högsta betyg för sin kollektion som byggde på Franz Kafkas novell Metamorphosis, eller Förvandlingen, från 1915. Den har kallats för världslitteraturens bästa novell och har många bottnar. Bara att läsa och titta på Nannas projektbok, där hon beskriver hela processen (passande när det handlar om Kafka) och utvecklingen genom projektet är oerhört fascinerande. Hennes skisser, bilder, materialval, prover och tankar är så spännande! Som vanligt är vägen viktigare än målet och den kreativa processen minst lika intressant som slutresultatet. Ok, jag är subjektiv, men efter att ha sett hur mycket tid och engagemang Nanna har lagt på detta är jag djupt imponerad! Sedan kommer själva genomförandet av plaggen… Hon har satt ihop ölburksflärpar till ärmar – tack till alla som hjälpt till att samla! Hon har virat plastfolie (familj och vänner har hjälpt till) som sedan har stickats en tröja av. Hon har samlat olika material som hon sedan skapat spännande former och strukturer av; bränt läder, smält gummi… Återbruk är naturligtvis ett ledord i kollektionen. Valter, min son och Nannas bror, är modell på bilderna. Det var också en viktig del i hennes projekt – ursprung. Stort grattis till en fantastisk prestation Nanna – du är bäst!

 

Jag lovade ju att visa er resultatet och håll i er – här kommer det!

Nannas design
Valter i Nannas design
Valter i Nannas design
Valter i Nannas design
Valter i Nannas design
Valter i tröja stickad i plastfolie

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *