Ricky samlar på julkulor, så vi har några stycken…

Det är egentligen ganska fantastiskt för vår julgran är så full av minnen! Från mina barndoms jular, från platser jag och Ricky besökt, från platser där barnen bott… Minnen från stunder tillsammans och presenter vi fått från våra barn och syskon. Ricky samlar nämligen på julkulor (och jag är samlare av födsel och gammal vana). Det här är bara några exempel på kulor (även om jag lagt upp många bilder). Därför måste vi alltid ha en stor gran med många grenar och årets gran är en av de finaste vi har haft, om jag får säga det själv: en slottsgran från Almaregården.

I vår gran hittar du bland mycket annat:
Julkulor som jag har sparat sedan min barndom, bland annat den vackra blå metalliska fågeln som är mina döttrars favorit. och den vita med snögubbe som är min favorit.
Små trätomtar som jag köpte till en liten en som jag hade i mitt studentrum i Lund.
Discokulor som jag och mina barn köpte när jag var singel.
Croissant som Klara köpte när hon bodde i Paris.
Handmålade julkulor från julmarknader i Wien och Lübeck.
Paul Smith julkula från Harrod’s.
Röd julkula från Moulin Rouge i Paris.
MFF julkulor som Ricky fått av mina barn.
Kabinlift från italienska alperna (obs, den har även belysning).
Norrsken från Island.
Liten fårdam med paljettväska, inköpt i Höllviken.
Årets 3 julkulor är en gris som vi fick av Charlie (han älskar grisar) och en Pepsi Max-burk som jag fick i julstrumpan av mina barn och en kokt korv med bröd som Ricky fick av Valter och Caroline (han älskar korv).
Och så en av mina absoluta favoriter: Chanelväskan! Den hittade jag förra året på Slättarps gård. Helt oemotståndlig!

Sedan har vi som synes flaggspel i granen. Också en tradition från barndomen. Undrar bara varför det inte finns flaggspel med flaggor från andra länder än Sverige?

God fortsättning på denna sköna julhelg! Vi hörs snart igen!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Gammal julkula från mitt barndomshem
Mina döttrars favorit -en blå fågel
Julkula som discokula
MFF och en croissant
Bling bling
Norrsken från Island
Julkula Paul Smith
Ljusblå strumppresent
Tomte i släde
Svart kula med guld
Vacker dam
Röd kula med pärlor
Jultomte med ballong
Handmålad julkula
Alptopp från Schweiz
Blå dam
Julkula från Moulin rouge
MFF igen
Trumma
Trätomte från min studenttid
Söta fårdamen med paljettväska
Griskula från Charlie
Pepsi Max-kula
En av de vackraste julgranar vi haft
varm korv med bröd som julkula

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *