Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin

Istället för träningsresa

På lördagsförmiddagen dök mina första gäster upp. Madde och Boel kom tidigt till vårt sommarhus för att njuta av en dag på stranden. Richard hade klippt gräset och hissat flaggan dagen till ära. Första sommardagen på stranden – finns det något bättre? Hela tjejgänget skulle egentligen varit i Turkiet nu, på träningsresa, men för att vi åtminstone skulle få träffas bjöd jag allihop på en helg i vårt sommarhus i Höllviken. Vi hade en fantastisk lördag på stranden i vår egen lilla mysiga sandgrop! Jag badade till och med! Både Madde och Boel är riktiga tuffingar när det gäller kallbad (det är inte jag), men jag kom banne mig i vattnet före Madde! Men brrrrrr, vad kallt det var! Friskt, som man säger. Katarina gjorde oss sällskap så småningom, men hon var inte heller så badsugen. Faktum är att det ofta räcker att resa sig upp från solstolen, så svalkas man av lagom mycket av vindarna.

Jag och Boel på väg ner i vattnet
Boel och Madde kommer på besök
Boel badar
Katarina och Madde på stranden
älfyllt kylskåp

Jag hade bullat upp med massor av godsaker

Se till exempel drickakylen ovan… Efter stranden duschade tjejerna av sig sanden och jag dukade upp Aperol spritz och snacks på terrassen. Vilken ynnest det är att kunna sitta ute i solen och bara snacka och njuta! Sedan bjöd jag på pajer som jag hade lagat redan i torsdags – zucchinipaj med sardellkräm och tapenade på svarta oliver och en ostpaj med fyra sorters ostar, som sedan dekorerades med päron, gorgonzola oh rostade hasselnötter. Till detta bjöd jag på en sommarfräsch sallad. Det var oerhört mycket mat (som vanligt när jag är igång), men resterna hamnade i frysen. Perfekt “reservmat” när man inte orkar laga nytt. Sedan blev det efterrätt: mangosorbet med passionsfrukt, hallon och bubbel som hälls på före servering. Mums filibabba! Nu hade vi tillräckligt med energi för att sitta och prata läääänge!

Jag, Katarina och Boel dricker Aperol spritz
Vi njuter av goda pajer
Den underbart vackra Kämpingestranden
Vår fina tur på stranden
Dags för morgonens powerwalk
Jag är på väg ut på piren

Uppe i ottan – dags för powerwalk!

Eftersom träningsresan är inställd fick vi ändå röra lite på oss. Fanns ett visst behov av att skaka ner lite av gårdagens festligheter. Det här är det lyxigaste med vårt sommarhus –närheten till de mest fantastiska stränder jag upplevt! Känslan av att få gå powerwalk i dessa omgivningar är oslagbar. Jag trodde aldrig jag skulle få möjlighet att bo så nära havet!

Bättre mors dag kan man knappast få!

Madde följde med mig till stranden på söndagen och det var fullkomligt ljuvligt! Inte lika varmt som Turkiet kanske, men väl så rent och vackert! Bästa mors dagsöverraskningen kom vid lunchtid i form av Ricky och Klara! Valter ringde också och grattade från Bryssel och Nanna från Köpenhamn. Hon la också upp en jättefin story om mig på Instagram. Presenten fick jag redan för ett par veckor sedan. Du som har glömt vad jag fick, kan klicka här! Jag är så lycklig över mina barn! De är bara bäst! Ricky och Klara stannade med oss på stranden och vi åt matsäck och hade en fantastisk dag! När Madde begett sig hemåt bjöd vi hem Li på en drink. Jag köpte Pink gin så fort jag fått reda på att Systembolaget tagit in det, så det fick bli en lyx-GT. Vi satt utomhus och drack och åt och pratade i flera timmar. Vilken perfekt avslutning på en perfekt helg! Vi bestämde oss för att stanna kvar i sommarhuset en natt till. Och jag kan ärligt säga att jag inte var jättepigg på att åka tillbaka till Malmö imorse. Jag vill bara sitta i trädgården och titta på den blommande magnolian och dofta på jasminbusken, som också börjat blomma. Eller plocka liljekonvaljer i trädgården… Nu längtar jag verkligen efter semester!

Ricky och Li dricker Pink gin
Klara dricker Pink gin
Pink gin är gott!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *