Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Oj oj oj, vad mycket vi måste bestämma…

Nu börjar det närma sig inlämning av bygglov till vårt nya hus i Höllviken. Eller snarare tillbyggnad, men den blir typ tre gånger större än vårt nuvarande lilla sommarhus (se ritningen nedan) så… För att kunna lämna in bygglovet behöver vi “bara” bestämma fasadfärger, planlösning och avlopp, men ni fattar själva. För att kunna bestämma avloppen måste man bestämma var man vill ha kök och badrum och bastu och exakt var olika saker ska vara i köket, badrummet och bastun.

Det är så roligt, men så svårt!

Vi börjar få ihop det mesta eftersom vi började planera redan för drygt ett år sedan. Vi började med att planera köket eftersom det är det viktigaste, tycker vi. Så vi kan bygga huset efter köket. Vi trodde som sagt att vi hade koll, men efter ett 3 1/2 timmars möte med byggföretaget Bosumhus insåg vi att vi har en del kvar. Vilken ytterdörr, färg på den, vilka innerdörrar, färger på innerdörrarna, färger på fönster??? Det går ju inte att titta på färgerna online heller, eftersom alla skärmar har olika färgåtergivning (och jag är petig). Bara att börja samla på sig prover från alla företag…

Ritningarna över tillbyggnaden i Höllviken
Ljusrosa kappa med guldknappar

Nu ska vi bestämma bastun – tar gärna emot tips!

Vi ska ha en liten bastu i det nya badrummet. Har alltid drömt om att ha en egen, eftersom jag är uppvuxen med bastu. Varje fredag bastade vi allihop i familjen; mamma, pappa, jag och Malin. Det är ett mysigt sätt att umgås efter en arbetsvecka. Och så ääälskar jag värme! De två förslag jag fastnat för ser ni nedan. Obs! Layouten på vår bastu kommer inte se ut som på bilderna. Kommer du ihåg hur vårt nya badrum ska se ut? Annars kan du titta här! Svarta stora marmorplattor på väggarna, mönstrad italiensk klinker på golvet och en badrumsmöbel i mörkbrunt med liggande ribbor. Vad tycker ni? Ska vi ha den svarta väggpanelen och ljusa, nästan vita bänkar och svart vägg bakom bänkarna i bastun? Eller den vita golvpanelen med mörkbruna bänkar och vit vägg bakom bänkarna? Jag är orolig att det ljusa träet kommer att gulna. Det får inte hända! Jag har dock bett byggföretaget kolla med Tylö. För det kan bli avgörande för vilket vi ska välja. Bastun blir i så fall ganska mörk, liksom resten av badrummet, men jag kan tycka det är mysigt. Och så får vi satsa på belysningen! Stjärnhimmels-dioder i taket i bastun är fint…

Ihhh, i helgen kommer träningsgänget till mig i sommarhuset istället för träningsvecka (vi skulle egentligen varit i Turkiet nu). Det ska bli supermysigt! Rapport kommer efter helgen.

 

Luftkramar och slängkyssar på er allihop – ha en underbar helg!

Bastu från Tylö i svart och vitt
Bastu från Tylö i vitt och mörkbrunt

2 Comments

 1. maria fransson

  Den understa klart snyggast! Fint med det mörka träet!

  Reply
  • Fredrika Selen

   Tack för din feedback! Ja, det är riktigt snyggt. Jag ska kolla den bruna träfärgen mot träet på badrumsmöbeln också. Sedan är vi hemma! Ha en skön helg!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *