Nu är bästa tiden här! Och jag råkar bo på bästa platsen.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Största fördelen med att bo i Höllviken heter SOMMAR VID HAVET. Tänk så underbart det är att kunna promenera 10 minuter och sedan befinna sig på en av Sveriges finaste sandstränder (om du frågar mig). När vädret är toppen i Sverige finns det ingenstans jag hellre vill vara. För mig som är född och uppvuxen i inlandet (Linköping) är havet högsta lycka!

Just nu, och ett par veckor framåt, har vi besök av Rickys son Ludwig, hans Lisa, som väntar barn i augusti och deras två hundar Kajsa och Bertil. Fullt hus med andra ord. Det är så lyxigt att kunna leva sommarliv fullt ut och bada och sola och kunna sitta ute på vår uteplats hela natten om man så vill (och kolla fotbolls-EM när Sverige spelar). Vädret har ju varit helt perfekt! Så varmt och härligt!

Igår låg vi hela dagen på stranden jag och Ricky. Genom vind, pyttelitet regn och sedan strålande sol. Det är bästa avkopplingen. Man packar en god matsäck som räcker hela dagen och så kan man ligga där och läsa, lyssna på poddar/böcker, lösa korsord, kolla lite i kikaren, bada, paddla kanot, slumra till lite, snacka om allt mellan himmel och jord med dem som råkar komma förbi, gå till kiosken och köpa glass, promenera på stranden… Lyx, lyx, lyx.

Allra lyxigast var det igår, för på väg hem från stranden stannade vi till hos goda väninnan Li, som bjöd på rosé och öl. Hon bor halvvägs hem, så det är vårt lilla “vattenhål” på vägen. Och när vi kom hem bjöd Ludde och Lisa på en fantastisk grillmiddag, med olika godsaker från grillen (halloumi, salsicca, kycklinglårfilé, spetskål) och till det kokt färskpotatis, en underbar sallad, tzatsiki. Lisa hade gjort en supergod efterrätt också. Marängbakelser med glass och färska bär – sååå gott! Rickys dotter Hedda och hennes Jimmy var också med på kvällen. Vilken härligt avkopplande helg!

Min utsikt hela helgen!
Ricky pumpar upp kanoten
Härligt strandhäng
I väntan på fotboll...
Bertil passar på att vila i solen
Vi blev bjudna på underbar söndagsmiddag
Ludwig och Lisa bjöd på middag
Hedda och Jimmy fick också smaka
Mums med grillat!
Efterrätten var helt underbart god!
Yummie med marängbakelse!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *