Följ min blogg med Bloglovin

Vi är mitt inne i en mycket spännande process!

Om någon skulle ha missat det, så är vi mitt inne i en process av att rensa lägenheten, så den blir så där härligt ”rymlig och luftig” inför plåtning/filmning/visning och försäljning. Vi är samtidigt inne i processen att planera vårt nya hem i Höllviken. Det senaste som kom på plats var badrummet. Det måste till, eftersom alla avlopp ska med i bygglovshandlingarna.

Bastu och badkar – för den goa värmens skull!

Kanske svårt att se på bilderna ovan (ser mycket snyggare ut på skärmen hos badrumsplaneraren), men man kan ändå ana disposition och materialval. Vi tänker oss en ingång från sovrummet och en utifrån (för gäster på poolpartyn etc). Direkt till vänster finns ett litet teknikrum (också för poolen). Eftersom det är trist att ha en vanlig dörr, så tänkte vi klä den i mässing. Sedan vill vi ha ett runt badkar framför ett fönster som går från golv till tak. Sedan en liten halvvägg med inbyggd hylla mot badkaret och på andra sidan väggen (med inbyggd hylla för toapapper) själva toaletten. Sedan kommer en liten bastu och bredvid den en rymlig dusch. Badrumsmöbeln tänker vi nog beställa samma som i köket, det vill säga liggande lameller i mörkt brunbetsat trä. Dubbelvasken och bänkskivan blir nog i vit corian. Och så alla detaljer i mässing… Vad tror ni om det?

Italiensk klinker på golvet och marmor på väggarna

Vi hittade en klinker som vi tyckte var supersnygg! Det är en matt platta som läggs i ett grafiskt mönster. Tror det blir riktigt bra mot de stora (60 x 60), blanka svarta marmorplattorna på väggarna! Märkligt att man väljer så mörka material nu! För några år sedan skulle allt vara ljust och nu ska allt vara mörkt (och man anpassar sig direkt efter trenderna). Lättköpt, javisst!

Lyckligt lottad att stå helt oförstående till alla tips på ”vad man kan göra nu i Corona-tider”. Handarbeta, baka, lära sig nya danser på Tiktok, digitala cocktail- och middagsbjudningar med mera. Vi har full rulle både på jobbet och hemma och (ta i trä) – vi håller oss friska!

På bilden nedan städar jag den övre balkongen. Snart ska den stylas och – nästa vecka kommer du få se det färdiga resultatet!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *