Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Handväskor blev på något sätt dagens tema…

Det var äntligen dags för syskonträff och första gången på flera månader som vi även träffade Lotta och Pejje. Vi körde så sakteliga hem från Baskemölla, efter en underbar helg hos generösa Maddis och Ulf. Först ett besök på Buhres, för att köpa ål och danskt rågbröd. Sedan ett besök på Hyltegården, där vi köpte ytterligare ett ex av den fantastiska boken som Ricky fick i födelsedagspresent av Maddis och Ulf – Hagestadmannen Nils Ude av Lars Yngve och Martin Reslow. Som vi skrattat åt den i helgen! (Och jag köpte ett par vintage 70-tals vida mockabyxor.) Jag fick förresten också böcker i försenad födelsedagspresent. Så gulligt!

Galleri som skapar ha-begär

På vår väg hem hamnade vi till slut på Kabusa Art Gallery. De första vi mötte i dörren var märkligt nog Maddis och Ulfs goda vänner Anna och Claes som bor i  Stockholm. När vi pratat med dem ett tag började vi fokusera på galleriet – som har blivit såååå fint! Vi hittade många saker som gav ha-begär, men vi måste ju lägga band på oss och vänta tills nya huset är byggt. V har INTE PLATS för fler grejor i vårt lilla sommarhus (eller på våra 3 förråd som vi hyr). Trots detta kunde vi inte låta bli att köpa en fantastisk guldpläterad väsk-skulptur. En Kelly-bag från Hermès. Den ska vi ställa på vår gröna marmorskiva i nya köket när det blir klart! OBS! Det är alltså inte en väska, utan en skulptur i brons! Ovan ser ni mig tillsammans med en av galleriägarna: Gregor Kruuse.

Kan varmt rekommendera ett besök på detta fantastiska galleri! Här finns så mycket spännande konst – skulpturer, målningar, glaskonst, keramik… Och priserna är inte orimligt höga heller. Och jag menar, vem kan motstå en guldblänkande Kelly bag i skulpturversion? Inte jag iallafall!

Jag och galleriägaren Gregor Kruuse
Kunde inte motstå dessa godingar!

Den svenska tanten tar över konsten!

På galleriet fick vi höra en så söt historia om den svenska tanten, som numera blivit omtalad skulptur av Susanna Arwin. Hon var intresserad av ryska ikoner och när svenska kyrkan frågade henne om hon kunde göra en svensk ikon så tänkte hon på den vanliga svenska tanten. Sedan dess har hon gjort den i flera olika versioner. Det berömda fotot av den gamla tanten som slår en nazist i huvudet i Växjö, taget 1985, hade funnits med som inspiration i Susanna Arwins konst, och efter terrordåden i Paris 2015, skapade konstnärinnan skulpturen i brons – Arga tanten.

Jag tycker nog ändå bäst om de små söta keramikvarianterna av den vanliga svenska tanten. De är verkligen underbara! Ni hittar alla varianter av tanten och hennes handväska på Kabusa Art Gallery –så åk dit och få en spännande upplevelse!

 
Aga tanten av Susanna Arwin
Den svenska tanten i olika versioner

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *