Följ min blogg med Bloglovin

Ihhh, det är så spännande!

Som jag har nämnt tidigare, ska vi bygga till vårt sommarhus i Höllviken rejält (ca 110 kvm) och flytta ner dit permanent. Huset är från 1920-talet och vi vill behålla det vackra gamla trähuset och göra en modern tillbyggnad. Och nu har vi satt en massa stenar i rullning! Tanken är att vi ska få allt det vi har önskat av tidigare boenden: dressing room och walk-in-closet, gym, bastu, badkar, pool med motor (så man kan simma) … Ricky har alltid önskat sig ett ”walk-in-skafferi”, så det ska vi ha. Massor av förvaring står också på önskelistan.

Nedan ser ni mig på “vår” strand. Den här miljön är verkligen inte fy skam (även om jag kommer sakna citylivet.)

 

Kartritning pågår

Vi har bestämt oss för att huset ska byggas av Bosum. Har ni sett det där avsnittet av Husdrömmar (med Gert Wingård och Anne Lundberg) där ett hus i Tygelsjö fick rivas helt och det unga paret byggde ett hus av ”legoblock” i kärnvirke? Vi såg det och blev imponerade. Stabilt och naturligt. Rickys dotter Hedwig och hennes man Jimmy har byggt ett hus med Bosum och det blev sjukt bra! Kommer bilder från det också så småningom.

With a little help from my friends

Ibland är det bra att vara lite äldre, så man har hunnit samla på sig en massa goa vänner, som är duktiga på olika saker och gärna hjälper till. Jag har varit så fräck att jag frågat alla mina proffsiga kompisar. Jag har fått fantastiska stylingtips i lägenheten av fina Isabell, som är proffs på detta. Kära Lotta, som jobbar på Caparol, har hjälpt oss med färgsättning av den nya fasaden. Hon föreslog att vi skulle sätta oss och göra moodboards för interiören också – och det tackar jag inte nej till! Idag har vi varit hos en av hennes kontakter som hjälper oss att rita om badrummet och hon har sjuuuukt snygga kakel! Via bästa vännen Katarina fick vi kontakt med en person som säljer sedumtak (med växter) och det vill vi ha på taket närmast takterrassen. Av honom fick vi dessutom vänrabatt! Tack och lov för vänner!

Kök kan kosta hur mycket som helst!

Jag tror ärligt att vi har kollat på i princip alla kök som finns på marknaden! Ett år har detta pågått. Det beror på att vi tycker att köket är det viktigaste rummet i ett hem. Därför utgår vi gärna från det när vi ska rita resten av huset. Visst, man kan betala flera miljoner för ett kök, men där är vi definitivt inte.

Drömmigt kök

Men man kan alltid sno idéer från de mest exklusiva köken, och hitta egna, mer prisvärda lösningar. Nu tror jag vi har bestämt oss faktiskt. För ett retrokök i 60-talsstil med mörkbruna liggande träpaneler. Vi ska ha en mörkgrön marmorskiva på den sju meter långa köksbänken – Guatemala verde. Och detaljer i mässing! Köksvask, lång hylla och hängare i mässing för glas över köksön. Här blev vi inspirerade av Barbistrot i Ljunghusen – tack för tips Mikkel och Petra!

Styla och fixa i lägenheten

Första steget är ändå att sälja lägenheten i Malmö – snyft! Jag kommer lägga upp bilder här när det är dags för försäljning. Så nu håller vi på för fullt att laga och fixa allt det där som aldrig blir av. Så lägenheten kommer att vara finare än någonsin när den väl säljs. Jag kan i stort sett använda de fina saker vi har, men MASSOR måste bort. Vi har prylar och grejor överallt. Och rensa har alltid varit en av mina största utmaningar! Sedan ska det in växter och blommor en masse – särskilt på våra balkonger.

Ja, det är som sagt full fart framåt. Det kommer många uppdateringar framöver!

Isabell lärde mig att man ska sätta ihop saker i “små grupper” så det ser snyggt och stilrent ut. Jag har börjat så smått…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *