När alla barn med respektive och barnbarn kommer hem…

En sak som jag verkligen gillar med vårt hem är att det är fullt av överraskningar. Små, galna grejor här och där, minnen från resor, personliga prylar, galna samlingar (ölglas), gökuret från Salzburg där göken kommer ut och säger koko en gång i halvtimmen, Rickys tittskåpstavla med en Porsche-verkstad, min ärvda Madonna som vakar över oss alla från ett hörn av köket… Kul detaljer och nya saker att upptäcka lite här och där. Alla har de det gemensamt att de betyder något för oss och vi har speciella minnen kopplade till dem.

Vårt senaste påhitt är en nyckeltavla med spegel som vi har hängt i hallen. Ricky hade en idé om att märka “gästrummen” med ett nummer och så hänga nycklarna på en tavla, typ som på hotell. För det blir lite som en hotellverksamhet hos oss på sommaren och julen. Och så blir det nu i veckan, inför vårt bröllop ihhhh! Klara kommer idag, Ludwig, Lisa, Charlie och hunden Kajsa imorgon, Nanna och Elias, Valter och Caroline på torsdag. Sedan är det fullt hus. De enda som bor hemma hos sig själva är Hedwig och Jimmy, för de bor så nära.

Men var skulle vi nu få tag på en sådan tavla? Jag menar, vi driver ju inget hotell på riktigt (får tyvärr aldrig betalt för rummen) och har därför inga sådana inköpskanaler. Samma dag som vi pratade om detta åkte vi på utflykt tillsammans med Claes och Jeanette till en inredningsbutik i Rydsgård som heter Grevinnans butik. Och där hängde tavlan! Bara så där. Så den köpte vi och så köpte vi schabloner till siffrorna på Panduro Hobby och nyckelringar med små söta figurer i trä online – ekollon, nypon, Karl Johanssvamp, kotte och hasselnöt. Sådant som man hittar i våra trakter.

Vårt hem är inte direkt minimalistiskt på det viset – tvärtom faktiskt. Jag älskar att det är personligt och annorlunda. Det speglar helt enkelt personerna som bor i det – jag och Ricky.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Här hänger nycklarna till gästrummen
Rum 201
Rum 202
Snygg nyckeltavla med spegel och allt

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *