Tillsammans med kära väninnor!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

För allt i världen, missa inte att besöka Falsterbo Photo Art Museum! I deras premiärutställning ”Dressed for Success – 100 Years of Fashion Photography” visas ett hundratal exklusiva verk som speglar modefotografiets historia. Många av de mest ikoniska bilderna finns här i originalversion och över 40 världsberömda fotografer är representerade.

Boka en visning!

Vi fick en lyssna till en av grundarnas passion för fotokonst, Claes Lindquist, och det gav otroligt mycket att höra honom berätta till exempel när han gick arm i arm med Patti Smith och hon berättade varför fotoutställningen som hon var kurator för även innehöll en viss bild av danskan Helena Christensen. En bild som Claes och hans fru Christina sedan inte kunde “låta bli att köpa in”.

Internationell klass

Malmöparet Claes och Christina Lindquist har alltså öppnat sin imponerande samling för publik och utvecklat ett modernt fotomuseum och unikt besöksmål i Öresundsregionen. Den privata fotosamlingen av internationell klass är uppbyggd under över 15 år och är grunden för museets utställningar. Det är fotokonst i världsklass, en unik fotosamling med ca 450 originalfotografier.

Väska att dö för!

Det visade sig att en av grundarna, Christina Lindquist, tydligen även samlade på väskor. Och uppenbarligen inte vilka väskor som helst… Kolla bara in Louis Vuitton-väskan på bilden nedan! Jag döööööör!

Underbara bilder från 70-talet!

Förutom fantastiska bilder på 90-talets supermodeller (Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista, Claudia Schiffer), fanns det en del provokativa bilder från 70-tal. Kolla in bilden där rollerna är ombytta – kvinnan sitter med “manspread” och suktar efter mannen som står framför henne, objektifierad. Även bilden med tjejen som har “hår på bröstet” väckte säkert uppmärksamhet på den tiden. Påminner förresten om en modekollektion min dotter Nanna gjorde på sin designskola i Köpenhamn. Dessutom fanns det många bilder på många fotografers favorit – Kate Moss.

Konstupplevelse i bästa sällskap

Denna häftiga utställning såg jag tillsammans med min fantastiska färgsättare och goda vän Charlotta och härliga färgstarka Cecilia, som jag jobbade tillsammans med en gång i tiden, på reklambyrån Ahlqvist & Co. Vi besökte utställningen och sedan tog vi en lunch på Kust i Falsterbo. Sedan åkte vi hem till mig eftersom de båda var nyfikna på vårt nya hus. Charlotta har ju i allra högsta grad varit delaktig i planeringen och byggprocessen och vi är skyldiga henne ett gigantiskt TACK för att det blivit så fantastiskt bra! Så vi avslutade en lyxig tjejdag med att dricka champagne hemma hos mig. En perfekt avslutning på en perfekt dag.

Dagens outfit: leopardmönstrad klänning: Ganni, flerfärgad väska: Mulberry, vita sneakers: BlueonBlue

 

Dressed for success, utställning i Falsterbo
Charlotta och Cecilia på väg in till utställningen
Falsterbo strandbad är den perfekta lokalen för konstutställningar!
En av grundarna höll i visningen
En sool bild från 70-talet där man vänder på könsrollerna
Påminner mig om Nannas kollektion
Så otroligt många fina bilder!
Jag älskar modebilder!
Lotta och Cecilia kollar in tavlorna
Vackra kvinnor
Naomi Campbell
En av världens mest kända modefotografier
Claudia Schiffer
Alltså, den Louis Vuitton-väskan!
Flera av toppmodellerna samlade
Coola, nyare modefotografier
Cecilia matchar vår tavla
Underbara Lotta och Cecilia

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *