Följ min blogg med Bloglovin

Idéer som poppar upp när man har tid över…

Och vissa av dessa idéer blir riktigt lyckade! Som till exempel när Klara och Ellen bestämde sig för att byta stil med varandra. Nu känner ju inte alla min älskade dotter och hennes fantastiska väninna, men de har verkligen olika stilar! Det gäller ju att det finns en hel del skillnader för att ett sådant här experiment ska bli lyckat. Jag tänker att det hade varit en kul idé till ett TV-program. Nog om detta. Här följer en beskrivning av tjejerna, för er som inte känner dem:

Slarvigt cool

Klara är slarvigt och avslappnat klädd, lite grunge, mycket vintage, stora tröjor, baggy skjortor, gärna sneakers, stora t-shirts (gärna med tryck), hoodies, jeans, skinnrock. Hon tar till exempel aldrig bort prislapparna från sina kläder. De hänger alltid kvar, stoppas bara in vid hals- eller byxlinningen… Hon tvättar eller putsar aldrig sina skor och de är ofta trasiga. Hon använder inte särskilt mycket makeup, utan har en ganska naturlig look. För det mesta markerar hon bara ögonbrynen och tar typ vaselin på ögonfransarna (hjälper en del att hon har naturligt långa, uppåtböjda fransar). Läppstift är dock en favorit och ibland kör hon eyeliner med vinge.

Fin flicka

Ellen har en preppy look. Ordentlig, traditionell och välputsad. Lite ”jurist- eller ekonomstil” om man får lov att vara fördomsfull. Korta kjolar, loafers, oljerock (med dunväst under), blusar med spetskrage, lammullströjor, diadem, rakt välklippt hår. Hon tycker det är viktigt med kvalitet på det mesta: kläder, vin, mat, inredning… Hon klär sig lite som jag själv gjorde på gymnasietiden på det traditionella 80-talet – innan jag blev disco-tjej. Jag hade rutig kilt eller helveckad kjol, 501:or, lammullströjor, Lacoste-piké och pennyloafers (eller seglarskor Docksides). Ellen använder mycket smink – foundations, concealers, highlighters, ögonskuggor, mascara…

Bytt är bytt!  

Vilket otroligt lyckat resultat det blev! Och båda två blev skitsnygga i sina nya stilar. Tyvärr kunde de inte gå ut på sta’n efteråt för att testa reaktioner, på grund av corona-läget. Kanske hade de upptäckt en ny målgrupp bland killarna? Och hittat otroligt lyckade nya matchningar? De får väl göra om experimentet när samhället (och klubbarna) öppnar igen! Vem vet, kanske båda träffar drömkillen!

Klara i fin flicka-stass
Klara goes preppy
Ellen goes grunge
Ellen i Klaras outfit

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *