Härlig vecka med härligt häng!

Redan i tisdags kände vi att vi ville vara extra sociala, så vi gick till Köket Lu på Davidhallstorg. Jag fick tips av min före detta partner och vän Susann att prova deras gatumat från Hong Kong. Hon hade jobbat med en av ägarna. Så vi gick dit med goda vännerna Katarina och Claes. Lokalen var mycket enkel, men det kan jag tycka är skönt och befriande. Vi åt underbara rätter allihop! Anka och fläsk tillagat på traditionellt kantonesiskt vis serverat till nudlar eller ris, i dumplings och i bao. Och det var fantastiskt gott! Jag brukar inte gilla dumplings så mycket. Känns mest som att man får en stor degklump i munnen, men de här var smakrika och nästan lite frasiga. Kan varmt rekommendera denna mysiga lilla krog!​

Följ min blogg med Bloglovin

Torsdagskväll på Lilla torg

På torsdagen gick jag till Lilla torg för att dricka vin med Klara och Ellen. Det var verkligen härligt och det kändes som en helt vanlig utekväll, trots eländet i världen. Det var ganska mycket folk och fördelen är ju att man sitter ute (känns mindre smittsamt) och så tror jag de hade glesat upp mellan borden en del. Trots rekommendationen att inte servera vid baren utan vid borden, så var det precis det som gjordes. Serverades vid baren alltså. Men bartendern sa till folk som stod för nära varandra i kön att hålla avstånden.

Mycket snack om det mesta

Jag, Klara och Ellen pratade om allt mellan himmel och jord och det är intressant att höra olika infallsvinklar på problem – mest killproblem då… Kul att få känna sig lite ung igen och komma ihåg hur man kunde sitta i timmar och älta fram och tillbaka; varför sa han så och varför gjorde hon så osv. Tänk vad mycket tid man hade! Nu har jag ganska mycket tid igen, så jag ska inte klaga, men däremellan var småbarnsåren som kombinerades med heltidsjobb och karriärplaner, bygga hem etc. Men det känns så avlägset – man vänjer sig snabbt vid den tillvaro man har just nu. Stort tack för en supermysig kväll Klara och Ellen!

Tack för att ni tar med tanten ut på vift!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *