Det är roligare att shoppa lokalt!

De flesta har koll på att det finns många roliga och unika små butiker på Österlen, där butiksinnehavaren har plockat ut ett personligt och udda urval produkter. Inredningsprylar, kläder, möbler, smycken och kanske ett trevligt fik som pricken över i. Faktum är att detta finns även hos oss, på Söderslätt! Och de butikerna är dessutom öppna året om, inte bara på sommaren. Jag kan ärligt säga att jag tycker det är roligare att åka på shoppingrunda nere på Näset och dess omgivningar än att gå på sta’n i Malmö. Märkligt, jag vet, men det är mest kedjor i citykärnorna nuförtiden. Sedan är det ju jättetrevligt att man “känner” många av butiksinnehavarna och de känner igen mig och Ricky. Allt blir mer personligt och varmt. Och så känns det såklart bra att gynna sina lokala handlare. För man vill ju ha dem kvar!

Test av shoppingrundan på Näset.

Jag har fått beröm för att jag har snygga outfits, lite udda och okända klädmärken, ja även inredningsprylar. Mycket av det har jag hittat i mina lokala butiker nere på Näset och runt omkring. På kontorshotellet där vi jobbar, High court (gamla hovrätten), i Malmö sitter ett gäng trevliga, snygga och smarta kvinnor (de flesta jurister och advokater) och de var nyfikna på var jag shoppade och bad mig att arrangera en shoppingrunda nere på Söderslätt.

Det ska jag göra, men först ville jag göra en testrunda med våra nära och kära vänner Katarina och Claes. Så det gjorde vi nu i lördags. Redan på fredagskvällen mötte vi upp Katarina och Claes på Bar bistro (en fransk, mysig bistro i gamla stationshuset i Ljunghusen). Där åt jag samma som jag, nästan, alltid äter: grillad tonfisk. Sååå gott! Ricky var också helnöjd, för nu fanns wienerschnitzel på menyn!

Annedals gård på listan nedan säljer dock inte kläder. Det är färska grönsaker, frukt, olivoljor, ägg och en del blommor och inredningsprylar. På sommaren har de självplock av blommor, vilket är supertrevligt! Såväl Dahlia & vänner som Slättarps gård har även trevliga restauranger/fik i anslutning till butiken. Därför fick det bli raggmunk med fläsk och lingon till lunch på Chef Vive berg, vägg i vägg med Dahlia & vänner. Vi skulle fikat på Slättarps gård, men hann tyvärr inte innan de stängde (digert program) så det fick bli en fika på Märtas café inne i Höllviken efter vår runda. Det är ett supermysigt café!

Resultatet då?

Katarina shoppade en del i ett par av butikerna, men jag var otroligt nöjd med att jag inte köpt något. Jag försökte stå emot in i det sista, men till slut kunde inte jag heller motstå… Så det blev trots allt en del fina kläder som fick följa med hem. Jag “lyckas” liksom alltid!

Så här ser min favorit-shoppingrunda ut:

Due på Polisvägen i Höllviken
Mojo på Polisvägen i Höllviken
Cottage Rose på Falsterbovägen i Höllviken
C by Courtsida i padelhallen bakom Toppengallerian
Annedals gård på Stävievägen i Vellinge
Dahlia & vänner på Holmanäs mot Trelleborg
Slättarps gård i Skegrie​

Allt ovan hinner man på en lördagsförmiddag 11–16. Kan varmt rekommenderas. Prova du också!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Ricky gläder sig åt att äta wienerschnitzel
Min favorit – grillad tonfisk
Due – en mysig klädaffär på Polisvägen i Höllviken
Katarina botaniserar på Mojo på Polisvägen
Mojo på Polisvägen
Ricky hakar på, trots att det inte finns herrkläder i de flesta butikerna.
Katarina slår till!
Cottage rose på Falsterbovägen
Inne i mysiga huset där butiken Cottage rose finns
C by Courtside vid padelhallen i Höllviken
Annedalsgården i Stävie
Dahlia och vänner på Holmanäs
Vi lyckades även shoppa på Slättarps gård i Skegrie

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *