Nu när vi är färdigvaccinerade tog vi chansen att köra över bron – till älskade Köpenhamn!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Inte för att någon kollade våra covid-pass, suck… Vi som brukar åka till Köpenhamn åtminstone någon gång i månaden har inte varit där på ett drygt år. Och som vi har längtat! Vad är det vi älskar med Köpenhamn då? Det är inte långt dit, men det känns som att man hamnar mycket längre söderut; atmosfären, utbudet av affärer, restauranger, barer, mixen av människor, den sköna avslappnade känslan. En underbar storstad, helt enkelt! Bara att vandra omkring där gör mig lycklig!

Och idag tog vi chansen. Vi vandrade omkring nere på kajen vid Nyhavn, såg vaktombytet vid slottet (rena slumpen att det råkade ske precis när vi gick förbi) och besökte Marmorkirken. Vi strosade igenom Illum och Magasin du Nord, besökte favoritbutikerna på Strøget: Mads Nørgaard och en annan designbutik jag har glömt namnet på… Sedan åt vi lunch på en mysig och lummig innergård nära Kungens Nytorv. Sedan tog vi bilen till Bottleshop och laddade upp med öl och annat smått och gott – inför att alla ungdomar kommer hit på fredag!

Sista stoppet blev Dragør och där gick vi till lokala slaktaren och köpte lamm som vi ska grilla ikväll. Vi passade också på att titta förbi Hammers have – en underbar trädgårdsbutik som erbjuder blommor och växter på “danskt vis”, det vill säga konstnärligt och lite galet bohemiskt. Och så köpte jag en snegl som jag ska avnjuta ikväll. Det är en dansk kanelsnäcka med glasyr som smakar himmelskt! Vilken underbar dag!

På väg mot slottet...
Ricky kollar in båtarna
Härliga vackra Köpenhamn!
Frederika kirke – marmorkirken
Vilket kyrktak
Hommage à Nanna
Vackra kajen
Min goda lunch
Äntligen kan vi fylla bakluckan med öl!
Det blev lite annat gott också
Allt ser så läckert ut i Danmark

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *