Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin

​Jadå, vi hann en hel del den här helgen!

Vi gick ut hårt redan på fredagseftermiddagen, med att plocka ut allt vi ville ta med från kontoret ner till sommarhuset. Väl där, skulle vissa saker förvaras i Hedda & Jimmys garage och vissa sorteras in i skåp och lådor i sommarhusets lilla kök.

Sommarhuset är vårt lilla paradis!

Jag älskar att vakna tidigt på morgonen, sätta på mig mina träningskläder, viktbältena och gå en power walk på stranden och ut på piren, eller åt andra hållet, på heden bland alla vackra strandblommor och -fåglar. Finns det något bättre sätt att börja dagen? Ja, enligt Ricky så är det att ta sovmorgon, så det gör han medan jag är ute och svettas… Den här lördagen var ganska fullspäckad, så vi låg bara på terrassen och solade (istället för stranden) innan det var dags för nästa punkt på schemat: inflyttningsfika hos Malin och Jonny.

Vilket fint hus de har flyttat till!

Jag har aldrig varit i Barsebäcks by tidigare och dit har de nu flyttat med sina två labradorer. Närheten till fina strövområden väger tungt när man har hundar som ska rastas. Deras hus var verkligen superfint och fräscht! Det är helt nybyggt och det måste vara en speciell känsla att flytta in i något sprillans nytt. Högt i tak och många fönster. Jag tog tyvärr inga bilder, men lovar att återkomma med det framöver! Malin hade gjort en underbar rabarberpaj. Hon och jag är uppvuxna på paj eftersom mamma ofta gjorde det, och det är ju så gott! Jonny, som jobbar på Kopparbergs bryggeri, hade tagit vara på kasserade burklock med flärpar som min älskade dotter Nanna gör ärmar av i sin slutkollektion på Scandinavian Academy of Fashion Design, se bild nedan. Hon hade beställt flärpar från Amazon, men inte fått leverans på grund av coronan, så hon var så tacksam för detta bidrag!

Nannas skolprojekt på designskolan
burklock med flärpar

Enda pianostämmaren i Skåne

Efter lördagens morgonrunda fick vi besök av en pianostämmare. Vi fick tips på Musikbörsen att ringa Wes, tydligen den enda pianostämmare som finns i Skåne för tillfället. Pianon är ett föremål på utdöende i privata hem nuförtiden. Jag är lite traditionell och älskar att ha piano – och böcker. Nästan ingen har ju böcker??? Jag kan inte slänga böcker så jag har även ”adopterat” många som var farligt nära att hamna på tippen. Det kommer bli problematiskt att förvara alla böcker under byggtiden, men det löser vi.

Pianostämmaren hade med sig sin söta lilla fru och hon ville gärna klippa våra buskar i trädgården, vattna och sitta och sola. Jag kan förstå att det är härligt att komma till en trädgård när man bor i en lägenhet i sta’n i vanliga fall. Hon får göra vad hon vill i trädgården, sa jag. Jag är så tacksam för all hjälp jag kan få! Vi lämnade i alla fall henne och hennes man hemma och så åkte vi vidare till nästa event – födelsedagslunch för Jimmy.

Pianostämmaren Wes fixar vårt piano

Smørrebrød och toscabullar i trädgården

Hedda och Jimmy har byggt ett nytt hus med Bosumhus – samma byggentreprenör som vi kommer använda. Deras hus är så fint! Som en svart tvåplans låda i dansk stil, utan takutsprång. Supersnyggt! De bjöd på goda smørrebrød och öl och efteråt fick vi kaffe och toscabullar. De har inte hunnit med trädgården (av naturliga skäl) men det kommer vi jättefint när de är klara, för deras tomt har en underbar utsikt över fält och åkrar.

Fika i trädgården hos Hedda och Jimmy

Dags för champagne- och ostprovning!

Våra goda vänner Marianne och Anders bjöd med oss till Dahlia och vänner i Holmanäs (mellan Höllviken och Trelleborg, typ). Det är en inredningsbutik med superfina saker! Vi förälskade oss i ett par häftiga ljusstakar, men insåg att vi inte behöver mer att packa ner och förvara just nu, så jag fick nöja mig med ett hårspänne. På gården i det härliga sommarvädret bjöds vi på ost & champagneprovning med ostar från Ost & vänner i Malmö. Underbar kombo! Kul också att testa olika sorters champagne till olika ostar. Och kul att träffa Marianne och Anders igen såklart!

Vi avslutade söndagskvällen med ett seriemaraton. Har ni inte sett Unorthodox, så gör det! Otroligt bra serie med bara 4 avsnitt. Ett perfekt sätt att avsluta en perfekt helg!

På champagneoch ostevent med Marianne oh Anders
Champagneprovning
Besök från Ost & vänner
Ostar i många varianter
Fina inredingsprylar på Dahlia och vänner

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *