Höjden av lycka för mig infaller ett par gånger om året.

Det är när vi lyckas samla alla mina barn och Rickys barn (och helst alla respektive också) på en gång. En av dessa gånger skedde nu i jul och den andra tidpunkten vi samlas allihop är ofta på sommaren. Det var så underbart nu i jul att få vakna tillsammans och äta frukost (ofta mina lussekatter med smör), sitta tillsammans och titta på en klassisk julfilm, gå en promenad, fixa ärenden eller bara hänga i soffan och prata om det som faller en in. Vi saknade tyvärr Ludwig, Lisa och Charlie i jul. De har bestämt sig för att köra varannan jul i Skåne och varannan i Stockholm, så nästa år är det vår tur. Nanna och Elias och Valter och Caro kommer också börja med vartannat år, så nästa år kommer de inte hem till oss… Och så var ju inte Klaras kille Seth med heller. Nästa år kanske?

Julen är ju lite speciell på så sätt att julafton har sina givna aktiviteter (även om årets julafton inträffade 26 december för oss istället för 24:e). Det ska öppnas julstrumpor, ätas julmiddag, som i år blev dansk fläskesteg med potatis, sås, rödkål och äpplemos med fransk jordgubbstarte till efterrätt. Denna tradition har vi alltid den 26:e då vi samlar alla mina och Rickys barn (och numera barnbarn). Om julafton infaller på verkliga julafton, den 24:e, så blir det klassiskt julbord med allt vad det innebär. I år var Ricky och jag ensamma den 24:e, men vi åt ett komplett julbord ändå. Det är så skönt att ha all den julmaten hemma inför anstormningen av alla barn. Så finns det alltid något gott att äta i kylen eller frysen. Det är det vi äter till lunch på bilderna nedan. Jag hade till och med gjort en stor lasagne som reserv till en av julhelgens kvällar.

Kolla bara in den underbara bilden där Valter är jultomte i morgonrock och skrämmer slag på lille Sam. Eller när vi alla samlas i vår generösa soffa i vardagsrummet (bilden överst). Älskar den soffan! (Den är skön att sova i också.) Julklappsutdelningen tar sin lilla tid, för vi rimmar till alla paket. Och så ska mottagaren klämma, skaka och gissa vad paketet innehåller. Och så småningom öppna. Jag fick fantastiska julklappar i år – också! En vintage Gucci-väska av Ricky och en jättefin sminkspegel. Estrid rakhyvel av Nanna och drömklänningen från Ganni. Den som var alternativ nr 2 till Valters och Caros bröllop. Den är lite somrig, så den ska jag ha på min 60-årsdag i Spanien i september! Se bilderna nedan. Av Klara fick jag en supergullig tröja som jag hade sett ut i London. Man blir glad bara man ser den! Den ska jag ta fina bilder på till nästa gång. Och av Valle och Caro en ansiktsbehandling på Exuviance i Höllan – så lyxigt! Och fina foton från deras bröllop. Gullige Elias hade köpt en otroligt vacker ljusmanchett i guld från Svenskt tenn. Och så fick vi långa latteskedar design Sigvard Bernadotte från Hedda och Jimmy och Ludde och Lisa. Tänk att alla vet precis vad jag önskar mig!

Min älskade syster Malin passade på att komma förbi på en fika också under julhelgen. Det är som sagt inte så ofta hon har möjlighet att träffa alla mina barn på en gång…

Vi hade extra mycket att fira i år, eftersom Valter fyllde 30 år den 30/12. Han hade en ”ungdomsfest” med kompisar (och syskon) i Bara och sedan bjöd han de äldre släktingarna (d v s bland annat oss) på födelsedagslunch på Bullens i Malmö. Så mysigt att fira det också tillsammans! Kolla in slipovern jag hade stickat till honom på bilden nedan – ett projekt som tagit ett par år…

Vilken lyckad jul!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Julmaten på "vår" julafton
Ricky fixar!
Min favorittårta – fransk jordgubbstarte!
Mys i soffan
Tomten är på g!
Första klappen är till Sam
Julfin!
Ho ho ho, finns det några snälla barn?
Lussekatts-Klara
Huh, vad rädd jag  blir!
Hej från soffan!
Tomten läser på paketen
Vi rimmar till alla klappar
Även Ricky fick en och annan julklapp
Julklappsutdelningen tar sin lilla tid
God jul!
Allra käraste syster Malin är på besök
Jag bjöd på gofika – kärleksmums med saffran
Vintage Gucci väska, Mamsell vintage
Sminkspegel i julklapp av Ricky
Ganni klänning från Nanna
Alfred och Valter

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *