Ja, livet är verkligen fullt av kontraster!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Det enda man verkligen vet om livet är att man aldrig vet vad som ska hända… Det kan svänga rejält. Häromhelgen började vi med ett besök på nyöppnade Sture i Malmö. En restaurang som alltid har serverat svensk husmanskost på ett föredömligt sätt. Jag var till exempel stammis där när jag väntade Valter och hade “cravings” för rejäl, maffig mat (typ äggakaga). Denna restaurang stängde för ett antal år sedan, och öppnade i omgångar i ett antal olika skepnader utan att lyckas. Men nu har alltså Sture öppnat igen – och återskapats till sin forna storhet. Det gäller såväl inredning som meny. Även om jag kan tycka att inredningen är lite väl avskalad, vilket resulterar i att den inte blir så mysig och att akustiken blir kass. Det är helt enkelt svårt att höra vad folk säger, till och med vid samma bord. Men… kolla in det vackra ursprungstaket med glaskassetter, de fint broderade servetterna, loggan i mosaik på golvet. Och maten på våra tallrikar blev den här gången en fantastiskt god Skomakarlåda. Nästa gång ska jag testa råbiffen! Inte lejonbiffen dock (med rysk kaviar) eftersom den var i dyraste laget.

Vi fick biljetter till Malmö Brandkårs Orkesters julkonsert – En strålande jul!

Våra kära, generösa vänner Marianne och Anders bjöd med oss på en sprakande julshow på Slagthuset! Eller som det skrivs om konserten: “Det är något visst med Malmö Brandkårs Orkesters julkonsert. Det spritter i benen, sinnena är i topp och julglädjen är total när Disneys jultoner spelas i teatern så vi nästan kan se filmerna med Piff & Puff och Kalle Anka framför oss. Lägg därtill en jultänd orkester under ledning av dirigenten Jörgen Flink som eldar på med tomteluvan på sned.” Och jag fick verkligen den rätta julkänslan under konserten. Vilken show – och vilka artister! Vi fick se stjärnorna Richard Söderberg (som även var konferencier), Maria Ylipää, Andreas Eldeen och ”The Choir on Fire” under ledning av Jörgen Flink. Jag fullkomligt älskar storband!

Men efter solsken kommer regn, eller hur var det?

Förra måndagen blev Richard förkyld och kände sig enormt trött, så på onsdagen åkte vi och testade oss. Fördelen att bo en bit från Malmö city är att det finns resurser i form av teststationer, vårdcentral etc. Vi fick tid direkt och han testade positivt för covid – och jag negativt. Ont krut… osv. Vi var i och för sig supernoga med att hålla distans oss emellan. Han fick sova på soffan, stackar’n (men den är faktiskt otroligt bekväm) och hade ett eget badrum. Jaha, så drabbades även vi av denna förrädiska sjukdom. Men vi konstaterade att vaccinet funkar, för Ricky blev snabbt frisk och nu har han varit symptomfri i flera dagar och jag testade negativt igen i söndags. Men vi fick snällt hålla oss hemma i en hel vecka, vilket är ovanligt för oss. Tur att vi hade haft så många mysiga upplevelser innan!

Nu börjar slutspurten mot jul!

 Fördelen med att vara hemma mycket är att man hinner pynta! Jag tror vi har den finaste julgranen någonsin i år – en Slottsgran från Almaregården. Den är helt perfekt! Jag tog även en bild på en del av min tomtesamling. Tycker det är så mysigt att ha de små nissarna överallt i huset. Det kommer säkert många fler julbilder framöver, för nu har vi verkligen jul i hela huset. Min underbare son Valter var här några timmar i söndags och då fick vi den jättefina julblomman av honom som ni ser på julbordet. Julkramar till er allihop!

Vackert broderad servett på restaurang Sture
Ölen beställd
Skål!
Vackert mosaikgolv på restaurangen
Det ursprungliga taket har satts på plats igen
Underbart god Skomakarlåda
Malmö Brandkårs orkester på Slagthuset
Richard Söderberg var lysande – som alltid
Andreas Eldéen hade en sammetsröst
Rickard Söderberg och Maria Ylipää
Testning pågår
I väntan på besked
Vår fina slottsgran
En del av min tomtesamling

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *