Något av det häftigaste man kan uppleva!

När ens barn gifter sig… En mix av känslor; glädje, stolthet, nostalgi, lycka, sorg över hur fort tiden går… Den här sommaren fick Ricky och jag vara med på två känslomässigt starka bröllop: Rickys dotter Hedwig som gifte sig med sin Jimmy 15 juli på Helmerslunds gård nära Smygehuk och min son Valter som gifte sig med sin Caroline 4 augusti i Grimbergen (ölen kanske känns igen) strax utanför Bryssel. Två satsiga, storslagna bröllop med många gäster som planerats länge och väl och som var otroligt lyckade båda två.

Hedwig och Jimmy

Vädret var kanon och det var tur, eftersom vigseln ägde rum utomhus. Även kvällen före var varm och skön och då var det middag på Smygehuks havsbad. Det blivande brudparet passade då på att ha en liten namngivningsceremoni för sin son. Sam Benjamin heter han nu officiellt. Vigseln förrättades av Ludwig, Heddas bror, men mest som en högtidlig stund eftersom brudparet smitit iväg någon vecka tidigare för att gifta sig “på riktigt”. Sedan var det en hejdundrande fest, med 3-rätters middag och massor av fina tal. Vilka underbara vänner de har! Dans blev det också en hel del, och tårtceremoni och vackra damer och stiliga män och tårar av glädje och känslor som svämmade över. Helt perfekt. Och så är det extra häftigt att alla våra barn samlas vid ett bröllop, även om tyvärr inte Klara och Seth kunde vara med…

Jag låter bilderna nedan tala för sig själva. Tyvärr har jag inte lika många bilder härifrån som från nästa bröllop…

Mellan bröllopen

Två dagar efter Heddas och Jimmys bröllop packade vi bilen full och körde sakta söderut i Europa, med siktet inställt på Pézenas i södra Frankrike. Det blev en resa på över 400 mil och jag körde hela vägen, så jag är faktiskt stolt över att jag fixade det! Även om jag fick lite lätt panik på Autobahn, där det är 4 filer, fri hastighet och bilar dyker upp från alla håll. Var inte heller kompis med péagen på motorvägarna i Frankrike, måste jag erkänna… Men, men, vi körde söderut via Nienburg, Bensheim, Baden Baden, Beaune och så bodde vi 10 nätter på vårt favorithotell i Pézenas, träffade våra underbara vänner i Béziers, solade, badade, kopplade av, läste böcker och åt och drack gott. Ja, vi hade mängder av upplevelser, men det tar jag inte här. Så var det dags att köra norrut, mot bröllopet i Bryssel och då körde vi via Vichy och Sancerre. Sedan var det dags för nästa bröllop!

Caroline och Valter

Ett bröllop som började på Grand Place Bryssel, i ett makalöst vackert rum i Rådhuset, där Caroline och Valter vigdes officiellt. Sedan hölls en mer inofficiell vigsel i Grimbergen, som hölls av Carolines bästa vän Céline och Valters bästa vän Ali. Så vackert och stämningsfullt. Det häftiga med det här bröllopet var att gästerna verkligen kom från jordens alla hörn; Australien, USA, Kina, Kanada, Europa, Skandinavien… Tur kanske att vi fick snaps till förrätten för det tinade upp alla och startade festen direkt. Åh, vad jag åt, drack och dansade! Jag pratade inte med så många efter middagen, för när dansen väl är igång så satsar jag allt på dansgolvet! Men allt var så perfekt och det var mat och dryck i överflöd! Även här massor av fina och rörande tal och tårar av glädje och upprörda känslor. Helt perfekt.

Jag har fått otroligt många fina bilder, men jag kan inte visa dem alla. Här kommer iallafall ett axplock.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Namngivning för Sam
Middagen kvällen innan på Smygehuks havsbad
Middagsgäster
Hedwig och Jimmy
Ricky och jag
Nanna och Elias
Hedwig och pappa
bröllopstårta
Helmerslunds gård
Oscar och Lotta
Brudgummen gör sig klar
Sammanbiten
Bruden gör sig klar
Vackra i regnet
Valter och hans bestmen
Hedwig
brudparet och Valters föräldrar
Elias
Brudparet
Alla stolta föräldrar
Festlokalen
Klara håller tal
Vackra Nanna
Klara och Seth
Det vackra brudparet
Brudparet
Bröllopstårtan
Jag håller tal
Benne och hans Celine
hedwig och Sam
Caroline
Valter och Klara
Glada
Tacksamt brudpar
Bröllopstårtan skärs
Brudvalsen
Valter dansar med mamma
Ludde dansar
Caroline
Nanna håller tal
Valter i sitt esse
Hey
Tårtan
Hedwig
Maj och Nisse
Klara och Seth
fest!
Brudparet igen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *