Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Perfekt nyår som innehöll allt man önskar. I miniformat.

Egentligen skulle vi firat nyår i Köpenhamn – på Hotell Nimb tillsammans med Katarina och Claes. Vi har gjort det flera gånger och jag älskar att lyssna till Dronningens tal samtidigt som man dricker champagne och äter ostron. Menyn på Nimb brukar också vara fenomenal. Sedan får man ett “eget” fyrverkeri på Tivoli vid 22-tiden och så kör man lite femkamp. När klockan närmar sig 24 går man till Rådhusplatsen där det är massor av folk och mängder av spektakulära fyrverkerier. Vissa viner mer eller mindre förbi öronen, så lite läskigt kan det vara…

Ok, detta alternativ skrotades ganska tidigt. Hmm, vad ska vi då hitta på? Jo, vi bokar anrika Hotell Mollbergs i Helsingborg. En fin svit och en god middag i vacker miljö. Det tar vi! Men sedan kom regeln om att restauranger måste stänga kl 20 och det kändes mindre lockande att sitta på ett hotellrum i 4 timmar och vänta på tolvslaget. Så detta firande avbokades också.

Ändrade planer blev perfekta alternativet.

Vi bestämde då att fira hemma hos Katarina och Claes i deras superfina lilla hus i Kivik. Kolla bara in bilderna så förstår ni hur fint det är! Jag och Ricky beställde nyårsmenyn från Barbistrot i Ljunghusen och så fick Claes uppdraget att köpa passande dryck till menyn. (Han har jobbat på Systembolaget länge och har järnkoll på viner.) Numera kallar han sig förresten #vinkannarenpaosterlen på Instagram och där ger han jättebra dryckestips för alla som uppskattar sådana! Ricky kunde inte hejda sig från att köpa ett “terminator-fyrverkeri”. Jag trodde att han skulle köpa något litet, men det var en rejäl låda, som ni ser.

Vi började med en liten lunch när vi kom hem till Katarina och Claes. Janssons frestelse, bröd med ostar och en öl. Perfekt! Sedan gick vi en promenad längs stranden vid underbart vackra Vitemölla. När vi kom hem var det dags för första flaskan champagne. Jag börjar verkligen uppskatta champagne alltmer. Innan tyckte jag att det var rejält överskattat och jag föredrog alltid ett gott rött vin, men nu tycker jag att champagne är fantastiskt gott (är kanske en åldersfråga). Kul också att höra Claes berätta om de olika vinerna vi drack!

Fantastiskt god trerätters från Barbistrot i Ljunghusen

Vi hämtade nyårsmenyn från en favoritrestaurang i Ljunghusen – Barbistrot. Vi känner Mikkel (och hans Petra), som är en av delägarna så det kändes helt rätt. En klassisk meny bestående av hummersoppa, tournedos med ankleversmör, potatisgratäng och som avslutning mjölkchokladmousse på brownie med ingefärakolasås. Som ni märker fullkomligt älskade jag desserten och därför kan jag beskriva den bäst, men alla rätterna var superbra! Verkligen. Annars kan det bli svårt att få det bra när man hämtar maten på det här sättet, men vi var verkligen nöjda! Sedan förhöjde ju de perfekta vinerna maten. Claes hade hittat så goda viner som passade till de olika rätterna, många från systemets specialsortiment. Vi var så nöjda med mat och dryck!

Soul train stod för underhållningen

Efter maten började dansen! Tack till Soul Train Stockholm och Anders Müller för att ni körde 4 timmar livestreamad soulmusik. Sådan som man inte kan låta bli att dansa till! Jag älskar att dansa! Blir så lycklig varje gång jag dansar. Kanske ska kolla om Formtoppen i Höllviken har några danspass i vår? Kan vara kul att prova något nytt efter Näset bootcamp. Och så var det dags för bubbel och fyrverkeri vid 12-slaget. Kändes kanon att smälla av 2020 med en stooor smäll. Kabaaang! Dags för ett nytt spännande år!

Kort summering

Det är fruktansvärt med alla som har avlidit av covid 19 och som har lidit ekonomisk och kanske till och med förlorat sina jobb, men för egen del måste jag ändå tänka att det inte bara har varit nackdelar med året som gått. Det är ju ändå viktigt att försöka se positivt på allt det mörka. Jag är medveten om att jag är otroligt lyckligt lottad som inte har förlorat någon älskad i sjukdomen och heller inte förlorat allt för mycket ekonomiskt under året. Vi har haft turen att ha “rätt” kunder och därför inte förlorat så mycket i omsättning. Vi har heller inte behövt ändra vår livsstil alltför mycket. Inställda fester, resor och events, men det är ju verkligen inte viktigt! Hälsan, däremot, den är viktig!

Det är lättare att få kontakt med människor man inte känner – folk är mer öppna (och pratsugna).
Folk tar mer hänsyn och är mer omtänksamma.
Många har fått tid att “stanna upp” och fundera över vad som är viktigt.
Stressen minskar när det gäller resande och socialt umgänge. Alla måsten försvinner.

Ja, det var några positiva sidor av året som gått och jag hoppas verkligen att det kommer tusen gånger så många nästa år!

Jag önskar alla ett nytt fantastiskt 2021!

Ricky lastar ur sin fyrverkerilåda
Skön promenad vid Vitemölla
Det är så vackert vid stranden!
Katarina i skymningen på stranden
Deras lilla hus är så fint!
Härligt uterum där man kan sitta och mysa
Hemma hos Katarina och Claes i Kivik
Härlig stämning vid bordet
Underbar liten amuse bouche
Huvudrätten: Tornedos med ankleversmör
Jag och Ricky i nyårsstass
Hela gänget i nyårsstämning

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *