Nuförtiden är jag snäll mot mitt hår.

När man blir äldre blir håret tunnare och slits lättare. Fast, det stämmer faktiskt inte på mig för jag har alltid haft tunt hår och det har alltid blivit slitet där man fäster spännen eller sätter gummisnoddar. Eller fönar eller permanentar håret (på 80-talet var permanentvätskorna inte att leka med). Och faktum är att när jag tog bort mina Hairtalk extension för ett par månader sedan, så var mitt eget hår både längre och friskare än det varit på mycket länge. Mina extensions hade helt enkelt skyddat mitt riktiga hår mot slitage. Hur som helst, så har jag nu mer tid att ägna åt mig själv så jag har bestämt mig för att vara snäll mot mitt hår. Eftersom jag tycker om att ha långt hår, så är det ett smart drag, tänker jag.

Hårtvätt enligt alla konstens regler.

Att vara snäll mot mitt hår betyder att jag tvättar det var tredje dag, 2 gånger varje gång med bra schampo. Innan jag tvättar håret, borstar jag ut det (med en snäll och fin hårborste med riktig borst). När jag tvättar det, så böjer jag inte längre huvudet neråt och ”tovar till” allt så det tar evigheter att reda ut (med mycket håravfall som följd). Nej, jag står alltid upprätt när jag schamponerar håret, så blir det inte lika tovigt.

Jag använder ALLTID conditioner efter schamponeringen och låter den sitta i ett tag (så länge som jag har tålamod att stå overksam i duschen). Sedan handdukstorkar jag håret och kramar i en klick L’Anza Trauma treatment. Älskar Trauma treatment! Har en megastor salongsförpackning i duschen som räcker i flera månader (år?), eftersom jag bara använder en liten klick varje gång. Sedan brukar jag spraya någon slags volymspray i hårbotten, typ The volume mist från Budgie. Jag fönar håret torrt, men bara hårbotten och luggen. Längderna får självtorka.

Dina hårsnoddar ska vara lika fantastiska som du!

Sist, men inte minst, använder jag scrunchies som inte skadar håret. Därför har jag beställt de exklusiva Mulberry Silk Scrunchies från Susanna Falken, tillverkade av 100% äkta Mulberry-silke. De finns dessutom i sex olika färger. Dessa scrunchies är skonsamma mot både  hud och  hår.

Hudvänliga: Silke är känt för sina hypoallergena egenskaper, vilket gör Mulberry Silk Scrunchies till det perfekta valet för känslig hud. Silket skapar en naturlig barriär mellan din hud och scrunchien, vilket minskar risken för irritation och allergier. Dessutom hjälper de mjuka och lena fibrerna i Mulberry-silket till att bibehålla fuktbalansen i huden och förhindrar därmed uttorkning och rodnad.

Skonsamt för håret: De allra flesta håraccessoarer kan skapa friktion och dra i håret, vilket leder till slitage, friss och kluvna toppar. Med Mulberry Silk Scrunchies behöver du inte oroa dig för det! Silket har en unik struktur som minskar friktion och därmed skadorna på ditt hår. Dessutom är silket naturligt återfuktande, vilket hjälper till att behålla fuktbalansen i ditt hår och ger det en hälsosam glans.

Mitt bästa tips: välj hårsmycken från www.susannafalken.com

Där hittar du hårsmycken som förutom att vara otroligt vackra, dessutom skonar håret!

Fläta med scrunchie i Mulberry silk från Susanna Falken
Vit scrunchie från Susanna Falken
Champagne-färgad scrunchie i silke
Så fina förpackningar!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *