Följ min blogg med Bloglovin

Tack och lov för smarta hjälpmedel!

Att man blir äldre är inte mycket att göra åt, men man kan ju undvika att förfalla… Nya problem tillstöter i takt med åldern. Jag har alltid haft otroligt bra syn, men sedan ca 5 år tillbaka är även jag drabbad. Synen på långt håll är det inga problem med, men första gången jag insåg att jag behövde läsglasögon var när jag satt på en restaurang i mysbelysning och inte kunde läsa menyn (varför är menyer alltid skrivna med yttepyttebokstäver?). Ok, jag tvingades erkänna att jag behövde läsglasögon, men samtidigt tänkte jag att om jag måste ha läsglasögon ska jag skaffa de absolut snyggaste och coolaste jag kan hitta!

Lättare sagt än gjort att hitta snygga glasögon i Sverige

Sååå tråkiga glasögon vi erbjuds i Sverige! Diskreta, färglösa – menlösa. Jag letade efter läsglasögon för 5 år sedan och det har blivit lite bättre, men jämför till exempel med Danmark! De har massor av superfräcka bågar att välja mellan – kraftfulla, olika färger, dekorerade… Jag ville ha riktigt rejält kraftiga bågar i svart. Det bästa jag kunde hitta var mina Paul Smith som ni ser på bilden och de är inte så särdeles kraftiga… När jag gick runt i Köpenhamn med Nanna senast var vi inne i den coolaste glasögonaffären! Där skulle jag vilja köpa mina nästa bågar när det är dags för mer styrka!

Vi är väl alla skapta på samma sätt?    

Eller..? Min älskade Ricky kunde inte ens få tag på ett par glasögon som passade i Sverige! Han har nämligen en ovanligt bred (och snygg, tycker jag) näsrygg. Vi har varit runt i massor av affärer för att hitta glasögon som passar honom, men det finns inga! Är inte det sjukt? De förra glasögonen han hade var egentligen ett par solglasögon som de bytte glas i, så det fanns, men den här gången hittade vi inga. Förrän vi hamnade på Brillor å Sånt i Malmö. De tillverkar glasögon efter personens individuella mått. Rickys glasögon är skitsnygga, men prislappen blev ju därefter. Kan inte låta bli att tänka att långt ifrån alla har råd att lägga så mycket pengar på ett par glasögon. Känns inte särskilt rättvist.

Tips från en glasögonorm!

Min syrra sa till mig i helgen att det är så svårt att plocka ögonbrynen (och eventuella annat ansiktshår) när man har glasögon. Men det problemet har jag löst, så här kommer mitt tips:

Köp en sminkspegel med 5 x förstoring – finns till exempel på Bauhaus. Om inte detta räcker: Gå till Kicks eller liknande och köp en Vitry pincett avsedd för glasögonbärare. Den är lite böjd, så man kommer åt att plocka ögonbrynen bakom glasögonen. Klart! Så är man good to go igen!

Varning! Man kan lätt fastna i timmar framför förstoringsspegeln! Man ser nämligen ALLT. Du får en nästan läskigt pordjup upplevelse.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *