Nu kastar jag mig ut på okänd mark…

Jag tyckte att det kunde vara kul att ha något vackert vid slutet av träspången. Jag tyckte också att det blev dyrt att köpa snittblommor att ta in i huset (även om det alltid är älskade Ricky som köper blommorna till mig). Vi har gjort i ordning trädgården jättemycket, men där vi bor består marken mest av sand, så det som passar bäst att sätta i trädgården är tall, ljung, ormbunke… Inte så roligt att sätta i vas. Jag saknade helt enkelt blommor! Och jag ääääälskar blommor!

Snacka om teamwork!

Eftersom jag inte är någon kunnig – eller van – trädgårdsmänniska så tänkte jag att 3 st planteringslådor blir alldeles lagom. Sagt och gjort. Vår fantastiska “handy man” Göran byggde lådorna åt oss, efter mått från vår trädgårdsdesigner Anders Mårtensson. Sedan hjälpte starke sonen Valter mig att få dem på plats och Holmanäs Bygg jämnade till marken så de stod rakt och stadigt. Som ni märker har jag inga problem med att be om hjälp… Nästa projekt var att bestämma vad de skulle innehålla.

Det började med dahlior från Dahliafarmen på Österlen

Min kära väninna Katarina, som bor i Kivik och har otroligt gröna fingrar och en hel rabatt vackra dahlior köpte 3 sorter till mig. Tre sorter i olika storlekar och färger. Jag gjorde som hon sa, la dem i blöt någon timme och planterade sedan ut dem. Men då fick jag “bassning” av tjejen på Dahliafarmen (som jag taggade i mitt inlägg) för hon sa att det var alldeles för tidigt att plantera ut dem (det här var i april) och de satt för tätt och för grunt. Inte många rätt, med andra ord. Jag är jättetacksam för hennes engagemang, för jag behöver uppenbarligen hjälp! Jag tog snabbt upp knölarna igen och planterade dem inomhus. (Och tänkte att i resten av lådorna blir det färdiga plantor hehe.) men nu är de på plats utomhus och en har faktiskt redan kommit upp!

Men vilka plantor ska jag ha?

Ni som följer mig kommer kanske ihåg att jag frågade er till råds förra året och med er hjälp, väninnan Katarinas tips, vår duktiga trädgårdsfixare Sannah och lite eget googlande (och tillgången på plantskolan) bestämde jag mig för följande: Riddarsporre i två olika blå färger, Jätteverbena, rosa Höstanemon, Solboll drumstick (ser verkligen ut som trumpinnar) och Röd solhatt. Tillsammans med dahliorna (om de kommer upp) blir det säkert jättefint! Vi försökte tänka ut blommor i olika höjder och som blommar på olika tider, så det alltid är någon som blommar och sprider skönhet. Det ska verkligen bli spännande att se vad som tar sig. Håll tummarna!

PS. Jag planterade faktiskt allt själv inklusive släpandet av 15 st 10-kilossäckar jord och kogödsel. Bra träning!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Detta är något av allt det fina jag planterat
Plantering pågår
Fint ska det bli, hoppas jag!
Färdigplanterat!
Väx, väx, väx!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *