I helgen ska vi till exempel måla färdigt fasaden.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Sista chansen… Temperaturen ska ju helst inte gå under 10 grader på natten och nu är det verkligen på håret att vi klarar det. Men vi har målat nästan hela den bruna “innergården”. Vi har bara en liten bit kvar, så jag tror vi fixar det den här helgen. Det är faktiskt ganska kul att måla, när man bara ska måla en begränsad yta. Om vi skulle måla hela den vita ytan på huset hade det varit mindre kul.

Uppfällbar liten sits och skohorn i entrén.

Vi har upptäckt att mycket av det som vi har sedan innan faktiskt fungerar även i vårt nya hus. Det är bra för jag hatar ju att skiljas från saker och ting (som ni vet). Den här stolen och skohornet funkar perfekt precis innanför ytterdörren. Och man behöver inte vara rädd för att stolen ska lossa från väggen eftersom huset är byggt av kärnvirkesblock som man kan fästa riktigt tunga grejor på!

silverfärgad uppfällbar stol och skohorn

Två ljuslampetter i badrummet – och lite växter.

De här ljuslampetterna köpte jag i en antikaffär på Österlen för ca 2 år sedan. Avsikten var att ha dem i mitt dressingrum, men när väl den mönstrade Versace-tapeten kom upp, så blev det för mycket med lampetterna. De försvann liksom i tapeten… De gröna Monstera-växterna kom till för att jag försökte sälja dem, men så insåg jag att jag ville ha något grönt i badrummet. Fönstret i badrummet är ju frostat, men jag fattade aldrig hur frostat frostat är… Jag trodde man skulle kunna ana grönskan utanför genom fönstret, men det gör man inte så nu får vi sätta växter inomhus istället haha.

Antika ljuslampetter i guldfärg

Taklampa i övre sovrummet.

Med hösten kommer mörkret och vi inser att vi har alldeles för dålig belysning i många rum i gamla huset. Nu kom en taklampa upp i ett av sovrummen. Snart kommer en upp även i det andra.

Äntligen lite mer ljus i sovrummet

TV i sovrummet!

Det här var en utmaning – att få plats med en TV i sovrummet bakom badrumsdörren, mellan fönsterpartiet och väggen. Vi hittade dock marknadens tunnaste TV – Samsung Frame – som vi satte i gardinen (Ricky skar helt sonika ut ett hål i den tunna gardinen). När vi inte tittar, drar vi för den tjockare gardinen och då syns inte TV:n. Funkar perfekt! Vi höjer upp våra ställbara sängar i Netflix-läge och drar ifrån gardinen – känns nästan som att vara på bio!

TV:n gömmer sig bakom gardinen
När vi ska titta drar vi från gardinen

Jätteväxt i entrén.

Att få paraply-aralian på plats krävde hjälp av två starka flyttgubbar. Men nu står den i entrén och det blev riktigt bra! Vi måste dock klippa ner den på sina ställen för den är lite tung på ena hållet (är rädd att grenarna bryts). Jag har bara sådan respekt för att klippa ner en växt som jag inte kan så mycket om, men det ska nog gå bra.

Paraplyaralia i entrén

Vi har sålt våra äppleträd…

Tyvärr ritade inte vår trädgårdsdesigner in några äppleträd i vår trädgård, så jag sålde dem till en kvinna som bor på en gård utanför Höllviken. Kanske lika bra. Vi får hålla oss till tallar och andra barrträd.

Äppleträd Snövit

Nya (gamla) pernodglas.

Visst är de coola? Pernodglas som de ska se ut! Jag gillar visserligen inte Pernod och vatten som fransmännen dricker (och som Pernod ska drickas). Men Pernod och cola är svingott! Ska testas i dessa glas! Obs! Beställ inte det i Frankrike, för då blir du utskrattad (vet jag av egen erfarenhet). Dessa glas hittade vi på en utförsäljning av saker från en restaurang i Höllviken. Vilken lycka! Vi kom även över många fina ölglas som vi inte hade i vår samling. Det blir fint att samla flaskor och vissa utvalda glas på glashängaren i köket.

Nya fina glas på vår glashängare

Till sist – en liten bild på höstens dekorationer.

Lite pumpor, lite blommor, några ljus… Så får man till ett fint litet höststilleben.

Pumpor tar jag gärna in på hösten

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *