Nytt projekt. Nya fräscha idéer!

Hellbay Guest Lodge, som vår kära vän och skickliga färgsättare Charlotta har döpt vårt gästhus till börjar nu ta form, iallafall i tanken. Vi fick, som ni nu alla vet, översvämning i huset, så all inredning måste rivas ut. Vi tar därför chansen att bygga ut och bygga om, så vi får ett större hus som är korrekt byggt enligt alla regler och förordningar. Och som blir bra mycket snyggare också!

Det började med en tanke… Jag fick för mig att jag ville ha ljusgrönt kakel i badrummet och därifrån har det rullat på. Modern vintage heter tydligen trenden (som jag inte visste fanns) som är på gång. Där kombineras mörkt trä och ljusgrönt och det är en fantastiskt snygg kombo, tycker jag.

Byggarna tyckte att vi bara skulle åka och välja något snyggt kakel, men så jobbar inte vi! Vi bokade direkt möte med Charlotta på Caparol, som även har hjälpt oss färgsätta vårt stora hus och utifrån den första inspo-bilden med grönt kakel som jag hittade och det mörkt brunbetsade brädtaket, som vi var och tittade på hos Emma på Dahlia & vänner (hennes man, Per på Holmanäs ska bygga gästhuset) har vi fått ihop en j-ligt snygg helhet om jag får säga det själv.

Charlotta tog direkt kontakt med proffsiga Sabine på Centro kakel, som ritat badrummet i vårt stora hus, så hon har nu gjort förslag till badrummet i gästhuset också. Så snyggt! Nedan hittar ni ett gäng inspo-bilder från Charlottas moodboard. Vissa saker kommer vi bygga rakt av, andra är mest inspiration. Men det som definitivt blir av är: lounge-taket över terrassen, fiskbensmönster på golvet i såväl badrum som “storstuga”, ribbad vägg vid sovalkoven som man kan hänga kläder/saker på, mörkbrunbetsat brädtak med bjälkar, ljusgrönt kök mot mörkbrun vägg. Och badrummet kommer bli nästa exakt som på bilderna.

Nu så här ett par dagar senare har vi faktiskt ändrat kaklet i badrummet. Det är fortfarande ljusgrönt, men ultraglaserat och i massor av härliga nyanser – italienskt såklart. Plattorna har så många färgvariationer, vilket ger ett underbart liv åt plattorna. Marazzi heter visst leverantören. Italienarna är bra på det där med kakel. Ja, inredning överhuvudtaget förresten.

Det ska bli så spännande när vårt nya gästhus växer fram! Och vi kan bjuda våra gäster på skön, strandnära lyx.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Hos Caparol
Charlotta har dukat upp
Snygga matchningar
Vi håller oss till färgerna på vår moodboard
Guld guld guld
Så snyggt med mörkt trä och ljusgrönt!
Ritning över huset
Det började med den här bilden
Brunbetsat tak
Taket hos Dahlia & vänner
Häftigt tak över altanen
Färgförslag och bäddsoffa
Modern vintage heter trenden
Ljusgröna kök
Fler gröna kök
Perfekt ribbad vägg som garderob
Vårt nya badrum
Badrummet
Det finns till och med tvättmaskin

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *