Där satt vi i godan ro hemma hos vänner och åt söndagsmiddag…

När telefonen ringde. Det var vårt larmbolag som påstod att det brann i vårt gästhus på tomten. Ricky ringde grannen och bad honom kolla och det visade sig vara vattenånga. Rören i gästhuset hade nämligen frusit sönder så det sprutade vatten i gästhusets badrum.

Det här hände de där 2 veckorna före jul när vi för en gångs skull hade vinter i Skåne. Det var -10 grader, vilket är mycket ovanligt nere hos oss (iallafall under så lång tid). Vi har såklart alltid lite värme på i gästhuset, just för att det inte rören ska frysa, men det räckte uppenbarligen inte!

Så, detta betyder att vi måste sanera hela huset, eftersom det är fuktskadat överallt. Om man ser det från den ljusa sidan (som vi alltid försöker göra) så har vi nu chansen att bygga ut huset – bygga ett litet kök, plats för dubbelsäng, en bäddsoffa med ytterligare två bäddar och allt det där andra som vi har pratat om länge. Göra det till ett litet hus där de som bor kan sköta sig själva helt och hållet. Så får vi möjlighet att hyra ut det några veckor på sommaren också. Dessutom var inte badrummet särskilt välbyggt. Fanns till exempel ingen fuktspärr i duschen… Inget ont som inte har något gott med sig!

Biblioteket med barvagn och fri rökning får vänta

Vi hade egentligen tänkt starta ett roligare projekt nu. Jag har så otroligt mycket böcker, som nu ligger i lådor på ett lager som vi hyr. För att lösa bokhyllefrågan tänkte vi bygga ett litet hus precis bredvid tillbyggnaden (som också kan funka som poolhus så småningom) där alla väggar var bokhyllor – från golv till tak. Sedan skulle vi ha mysiga lounge-möbler, en serveringsvagn med trevliga spritsorter och så skulle man få röka därinne! Cigarrer, cigaretter och vad man vill… Detta lilla “syndernas hus” vill jag absolut få till, men just nu får vi tänka praktiskt och bygga ut gästhuset istället.

Vi tar hjälp av proffsen – som alltid!

Ocab har varit på plats och satt in fläktar. Ja, först hade vi brandkåren där för att kolla… Sedan har vi de duktiga grabbarna på Holmanäs som rivit ut allt och sedan ska bygga upp efter våra önskemål. Arkitekten har varit där och mätt och ritat en första skiss som vi ska ta ställning till. Och så ska jag i vanlig ordning ta hjälp av kära Charlotta på Caparol för att få färgsättningen att stämma. Jag berättade för henne att vi för en gångs skull ska tänka praktiskt, hållbart och ekonomiskt och hon tyckte inte att något av det stämde in på mig, hehe. Varför inte ge dem som bor där en upplevelse istället, föreslog hon! Ja, vi får väl se hur det blir när vi startar vår brainstorming hos henne. Kan sluta hur som helst. Kul är det iallafall! Och fint kommer det bli!

Är det förresten någon som är intresserad av de gamla fina spröjsade englas-fönstren som vi nu tyvärr måste byta ut mot mer välisolerade?

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Nu ska det renoveras och byggas ut!
Vi får hjälp bland annat av killarna på Holmanäs
De fina originalfrönstren ska bytas ut
Hela badrummet är rivet
Allt är ruttet under
Vackra fönster ändå
Före detta badrum
Nya ritningar

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *