Nu börjar julen närma sig sakta, men säkert…

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Och jag äääälskar jul, så nu börjar allt piff och pyssel – underbart! Eftersom det är första gången vi firar jul i nya huset, får vi börja på ny kula med stjärnor och ljusstakar. Vi är inte klara än med adventsgrejorna, men vi har kommit en bra bit på väg. Vi har till exempel lämnat vår bordkrans till Sommarboden och de ska dekorera den med 4 adventsljus, mossa, hyacinter och en massa annat fint. Den hämtas på lördag när vi kommer hem från Malmö (ska bo hos Maddis och Ulf fredag till lördag).

Men kolla vad vi hunnit: baka lussekatter, pepparkakor, saffransbicotti, slå in nästan alla julklappar, köpa julblommor och göra en liten julgrupp – tänk vad hyacinterna doftar gott! Ja hela julen doftar underbart! Jag har även gjort grönkålschips och saltade kanelmandlar. Vi bjöd nämligen hem Maddis och Ulf i helgen, så då passade vi på att ha glöggmys till förrätt. Alltid med min favoritglögg – konjaksglöggen! Den är så där underbart stark och god och får ögonen att tåras. Vi har även köpt julkrans till dörren och granris att ha utanför, men det har jag ingen bild på. Ni får tro mig på mitt ord, haha.

På söndagen åkte vi en liten runda för julshopping. Först Sommarboden och sedan Slättarps gård. På den senare hittade jag den lilla Chanelväskan – hur söt är inte den! Vi köpte också en urfin sammetskudde i ljusblått med art déco-mönster. Den stora silverkulan fick vi av Maddis och Ulf och den får – tillfälligt – hänga i paraplyaralian i hallen. När granen kommer får den ett nytt hem.

Jag och Ricky åt kärleksmiddag och firade 12 år!

På söndagskvällen cyklade jag och Ricky till Bar bistro i Ljunghusen för att fira 12 år tillsammans! Vi började med champagne som sig bör, med gruyère-gratinerade ostron. Sedan drack vi en underbar Chateaux-neuf-du-papes till moules frites (jag) och lammrygg (Ricky). Det var verkligen fantastiskt gott alltsammans! Sedan cyklade vi hem i fullmånens sken – romantiskt va? En lyxig avslutning på en underbar helg!

Pssst! Jag är sååå nyfiken och taggad på att öppna första luckan i min lyxiga YSL adventskalender som jag fick från Ricky!

Lussekatterna bakade – check!
Liksom saffransbiscotti
Det är pepparkakor i burken också!
Stjärnorna i köket
Luciatåget är på plats
Jag gjorde en fin julgrupp också
Adventsljus och hyacinter på köksbordet
Glöggmys uppdukat
Så här fin blev stjärnan i vardagsrummet!
De flesta julklapparna är inslagna och klara!
Den här fina julgranskulan fick vi av Maddis och Ulf
Minigran under stjärnan
Nu fick glöggmuggarna och minigrytorna komma fram
Julshopping på Slättarps gård
Nyinköpt kudde med art déco-mönster
Kärleksmiddag på Bar bistro i Ljunghusen
Ett glas champagne för att fira
Moules frites och lammracks
Skål!
Skål och grattis
Gruyeres-gratinerade ostron

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *