Både jag och Ricky älskar blommor!

Så vi köper blommor regelbundet, för att vi tycker att det är så fint att ha blommor hemma. Eller rättare sagt, det är oftast Ricky som köper blommor till mig. Eftersom vi inte har så mycket blommor i trädgården som vi kan plocka in och sätta i vaser, så får vi vackert gå och köpa blommorna. Det är liksom inte så roligt att sätta tallgrenar i vaser… Oftast köper vi våra blommor på Sommarboden i Höllviken – de har underbara buketter (och fantastisk personal)! Därför fick de också uppdraget att göra min brudbukett, som jag blev mycket nöjd med!

Men, eftersom hösten och vintern är på gång, tänkte vi vara lite smarta med hur vi får in vackra blommor i huset utan att det kostar alltför mycket. En idé är ju torkade blommor och det kan man ju ha på något ställe, men det ersätter inte riktigt de färska och man vill inte ha torkade blommor överallt. Vi kom också på idén att köpa en riktigt fin kruka som vi satte på piedestalen i vardagsrummet. I krukan har man ju inte snittblommor, utan krukväxter, så då behöver vi inte byta lika ofta där. På bilderna ser ni några av de platser i hemmet där vi brukar sätta blommor. Och så passade jag på att köpa nya, större krukor till paraplyaralierna i vardagsrummet. I mässing, från H&M Home. Tycker de är riktigt fina!

Jag har en idé om att hitta en bra plats i trädgården där jag kan odla blommor. I några bäddar i cortenplåt, inte rostig, utan svart. Ska bara fundera på var i trädgården det hade passat. Där vi kan se dem och där det är lagom skuggigt/soligt. Jag var först inne på dahlior, för de är ju så vackra, men så berättade vår trädgårdshjälp Sannah att man måste gräva upp rotknölarna och ta in varje vinter, så då släppte jag den idén. Det ska ju inte vara alltför jobbigt och krävande. Någon som har en idé om vackra lättskötta blommor, som passar i barrskogsmiljö? Jag vill gärna ha tips! Hmmm, jag har ett knappt år på mig att fundera hur jag ska lösa blomfrågan. Så jag alltid har vackra blommor som jag kan ta in från trädgården och sätta i vaser – åtminstone på sommaren.

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Vackra rosor från Sommarboden
Blommor i höga vasen i köket
Torkade blommor på boksnurran
Vacker kruka med krukväxter
Mässingskrukor till paraplyaralierna

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *