Men just nu tycker jag att det går onödigt långsamt…

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Det känns som att sommaren drar ut på tiden och hösten kommer senare för varje år. Vilket innebär att de personer som vi anlitar för att få hjälp är upptagna med annat. Kan bero på pandemin… Folk bygger, renoverar och förnyar hur mycket som helst i kombination med att vissa leveranser är försenade. Sedan måste jag erkänna att vi har varit lite lata också. Det är roligare att åka till Stockholm en helg än att måla fasaden…

Mörkret faller

Vi har fått upp en taklampa i hallen och det behövs verkligen – märker man nu när höstmörkret kommer. Vi måste också ordna med mer belysning i vardagsrummet (gamla delen av huset). Där har vi bara två små takspottar och massor av levande ljus. Mysigt, men opraktiskt. Jag har börjat leta på auktionssajter för jag har fått för mig att jag vill ha två, eller tre, bordslampor i fönstren. Helst gamla… Sedan tänker jag mig belysning över bokhyllan också, det ser trevligt ut.

Grön marmorskiva i hallen

Det blev en bra helhet nu med den gröna marmorskivan i hallen. Det är samma gröna marmor som vi har i köket. Vi ska även byta ut fönsterbänkarna i vardagsrummet mot gröna, i marmor. Det gäller ju att “synka” det nya med det gamla och få en röd (grön) tråd genom hela huset. Sakta, men säkert så börjar saker falla på plats!

Äntligen är garderoben uppe!

I förrgår kom vår snickare Johan till oss och hjälpte oss att sätta upp garderoben i hallen. Det blev riktigt bra! Garderoben ska rymma: plats för gästers ytterkläder, en del linneskåp och ett generöst städskåp. Känns smart att ha städgrejorna mitt i huset, så är de aldrig långt borta när det är dags, haha. Detta innebär att entré och hall i princip är helt klara! Det vi väntar på är en gigantisk växt som ska stå i fönstret. Den bor numera hemma hos Hedda och Jimmy och vi behöver definitivt flyttgubbar som hjälper oss att få hem den från dem. Vi har ringt fantastiske FlyttRoger och prelbokat honom till vecka 39. Först då ser vi om vi kan sätta in fler grejor. Jag gillar ju inte när det är tomt och avskalat (även om det var tanken från början). Hmmm, vi får se hur mycket plats växten tar.

DEn gröna marmorskivan är på plats i entrén
Blir fräscht mot de vita väggarna
Taklampa och golvlampa på plats
Garderob med mörkbruna dörrar

Så här ser min displayhylla ut – just nu iallafall!

Lite rörig kanske, inte så ordentligt uppställt… Men jag gillar ju “more is more”!

Översta hyllan
Nästa våning
Längst ner
Minnen från Lido i Paris

Visst blev det fint med ytterligare en matta i vardagsrummet?

Planen var redan från början att täcka golvet i vardagsrummet med mattor och det har vi nästan gjort nu. Jag hittade en Kelimmatta i ett av våra förråd som passade perfekt i färg och format på en tom golvyta i vardagsrummet. Det blir så ombonat och mysigt med mattor i mustiga färger! Golvet är ju ljust också i gamla delen, till skillnad från nya delen där vi bara har mörka trägolv. Jag tycker det blev bra. Vad tycker du?

Kelimmatta i vardagsrummet
Nu har vi 3 mattor på golvet

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *