Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Jag tycker iallafall att de är sååå grymma!

I fredags kom otroligt proffsiga Charlotta från Caparol hem till oss för att slutgiltigt bestämma alla kulörer, tapeter, ytbehandlingar etc. Jag är så taggad, för nu börjar det roliga – ihhh! Nu när man kan tänka ut hur man ska möblera och få ihop allt till en fin helhet. Charlotta hade med sig flera av de fina tapeterna vi valt och de var ännu bättre än jag tänkt mig!

 

Entrén

Det första man ska mötas av när man kommer in genom ytterdörren är en fantastiskt cool krokodilpräglad mörkgrön tapet. Golvet är handslaget, laserat rött tegel. Det är så fint, för ytterdörren består mest av glas och mitt emot sitter ett gigantiskt fönster, så man ska kunna se rakt igenom och utanför (utomhus) ska vi plantera ett gäng tallar eller liknande. På golvet inne ska vi ha en stor växt och så ska jag placera den fina skulpturen vi köpte på Kabusa Art – en Hermès Kellybag i mässing. Tror det blir superfint!
Älskar tapeterna vi valt!
Kunde inte motstå dessa godingar!
Charlotta kommer på hembesök och hjälper oss få ihop allt
De gröna kulörerna mot marmorn och det bruna trägolvet

Köket

På bilden nedan ser du prov på färgen som köket från HTH kommer ha, även om det kommer ha liggande ribbor. Du ser även ett prov på golvet. Samma färg som golvet kommer vi även ha på ribborna i taket. På bilden klättrar Ricky upp för att vi ska kunna välja färg på dessa. Vi kommer att ha en bänkskiva i grön marmor och båda vaskarna och kranarna kommer att vara i mässing. Över köksön kommer vi även hänga en glashängare i mässing, se bild. Den här bilden kommer från Barbistro i Ljunghusen.

Den här byggnadstekniken som Bosumhus använder, med kraftiga block i kärnvirke, är så speciell att vi gärna vill visa upp den! Därför kommer vi att ha en vägg “rå” och synlig. Men, vi vill inte att den ska gulna och med tiden se ut som en trist 70-talsfuru, så Lotta har testat olika lacker. Vi föll för den här ljust, ljust vitpigmenterade som vi tycker blir fin mot det mörkbruna trägolvet.

Brunt golv, brunt kök, marmorskiva och vaskar i mässing
Vi testar vilken färg vi ska ha på det ribbade taket
Glashängare i mässing
En vägg ska vitlaseras för att behålla den naturliga känslan

Skafferiet

I skafferiet ska vi ha den här underbara citrontapeten från Cole & Son. Eftersom vi ska ha in en groteskt stor restaurangkyl i skafferiet så fick vi skippa trägolvet. Betonggolv är bättre, tyckte byggarna. Ok sa vi, då kör vi väl en mörk lack på betongen. Men sedan kom Charlotta på att vi skulle måla golvet i citrongult och det nappade vi på direkt! Jag älskar ju färg och det blir nog en fräck detalj, eftersom innerdörren är en glasdörr, så då kommer man se hur det lyser solgult inifrån skafferiet!

Kolla in den underbara citrontapeten från Cole & Son
Vad sägs om citrongult industrigolv?

Dressing-rummet

Så kommer vi till husets viktigaste rum, hihi. Här ska jag verkligen få “flippa ut” med en Versace-tapet i guld, vitt och kornblått. Strukturen på den här tapeten är helt fantastisk! Överhuvudtaget är alla tapeter av högsta kvalitet – det känns verkligen när man tar på dem! Sedan har vi bestämt var vi ska placera den enorma spegeln (som vi måttbeställer). Jag har även beställt ljusramper med loge-belysning som ska sitta på båda sidorna om spegeln. Känslan ska vara gammaldags, lyxig teaterloge. Hos våra nyvunna vänner på Café live – där vi äter lunch varje dag – har jag köpt 3 st puffar i mörkbrunt/oxblod. Två runda från Johanson Design och en kvadratisk från Hay. Vi får se hur många jag får plats med… Ser så mycket fram emot att få hänga upp plexiglashyllor där jag kan displaya snygga väskor, solglasögon, skor och hattar!

Jag säger bara: Versace!
Johan, Lotta och jag diskuterar behandling av den råa väggen
Sådana här tjusiga puffar från Johanson Design ska jag ha!

Proffsiga och trevliga byggare!

Som jag sa tidigare så bygger Bosumhus vår tillbyggnad, på totalentreprenad. Alla som har varit hos oss och som vi träffat på bygget är extremt trevliga och tillmötesgående! Och de håller tidplanen! Johan, på bilden ovan, är en av ägarna och ingenting är omöjligt för honom. Det är så skönt att slippa “stöta på patrull” när man vill göra något udda eller råkar ändra sig under resans gång. Även elektrikerna (Thulins El), VVS-arna (Abisco), grävarna (Mentro-Bygg), isolerarna (eller vad det heter) är supernice att ha att göra med. Det känns tryggt.

Vårt hus byggs av proffsiga Bosumhus

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *