Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Här ska vi bo från och med augusti

Nu är det klart, ingen återvändo. Bygglovshandlingarna är inskickade och bollen satt i rullning. Spännande, men lite läskigt också! Så från och med augusti (eller kanske juli eftersom sommaren är underbar i Höllviken) kommer vi att bo heltid i vårt sommarhus. Sämre kan man ha det. Vi ska bara fixa bättre isolering på golven och byta ut de vackra englasfönstren mot en bättre isolerad variant. Jag kommer att sakna de vackra fönstren där glaset liksom ”rinner”, men funktion får gå före form (för en gångs skull). Vi har hittat ett företag som kan göra vackra träfönster i gammal stil utan att det kostar skjortan, så det blir nog bra.

Vår imponerande rhododendron från 30-talet ryker också!

Liksom jasminbusken, men den ska jag försöka flytta. De stora barrträden som också måste fällas sörjer jag inte. De är mest i vägen när jag ska sola. Men vi ska, i största möjliga mån, behålla tomten vildvuxen. Det kommer bli ett stort trädäck och det kommer bli plats för parkering av bilar och det kommer bli en pool och kanske något extra Attefallshus på tomten. Det senare får mina kläder bo i tills tillbyggnaden med mina stooora garderob är klar. Men resten får bli vildvuxet. Blir det något kvar av tomten???

Så här kommer vi att ha det. Underbart, eller hur (ändå tills det blir en byggarbetsplats)?

Vårt lilla söta sommarhus från 1926
Pink gin i sommarhuset
Jag är ute och går på den vackra stranden i Ljunghusen
Gåsatofflor från Falsterbo

Så här glad är Richard för att bygglovet är inskickat! Han ser fram emot att börja bygga. Jag tycker inte att det blir roligt förrän jag kan börja inreda…

Richard ser fram emot att börja bygga

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *