Och nu har våren verkligen kommit till Skåne!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Så nu är det dags för vårbruket – underbart! Vi är lite bekväma av oss och sitter helst och solar i stolarna ni ser på bilden nedan. Tänk ändå så mycket som har hänt hemma hos oss det senaste året! Förra året vid den här tiden såg vår uteplats bedrövlig ut, se bild nummer två. Tack vare underbara snickaren Kent, fick vi ett trädäck lagom till sommaren. Men innan dess fick vi sitta i gruset.

Anders och Sanna fixar fint i vår trädgård!

Nu har vi bästa hjälpen av trädgårdsdesigner Anders och Sanna och sakta med säkert växer en fin trädgård fram på vår tomt. De planerar och planterar och rensar, gödslar och klipper ner och kör iväg skräpet… Perfekt att ha proffs som vet exakt vad som behöver göras med olika växter! Jag är en sådan novis och ärligt talat ganska ointresserad av trädgård (kanske kommer ändras med åren, för jag börjar tycka det är lite roligare än innan). Annars har jag alltid sagt att jag vill ha en grönskande och väldoftande trädgård som jag kan sitta och sola i och som Ricky kan grilla i. Utan att något behöver göras… Ganska omöjlig ekvation, jag vet. Men inte om man tar hjälp av proffs! Just nu ser det lite fjösigt ut, men vänta bara!

Kullar mot grannar och mot vägen

Om ni tittar på ritningen nederst så är planen att de två kullarna ska skydda mot insyn. Även vassen som växer längs kortsidan av trädäcket blir manshög, så vi kan sola på terrassen utan nyfikna blickar. Anders och Sanna har valt lättskötta växter, som trivs i tallskog (som vi har där vi bor). Tallar, ljung, ormbunke… Och på kullarna kungsängsliljor, julrosor, vita krokus och blå pärlhyacinter. För att locka fjärilar till trädgården har de även planterat blå nepeta. Lavendeln hade vi planterat sedan innan, men nu fyller de på med ännu mer, så vi får ett riktigt hav av lavendel runt hela huset (som också lockar till sig fjärilar)! Vi har till och med fått två klängrosor mot kortsidan av huset – blushing bride – som är vackert ljusrosa. På baksidan ska pipranka klänga upp på portalerna och så har vi fina buxbomsbollar (numera nyklippta) och allium på väg upp.

Pandemipoolen får vänta

Som ni ser på ritningen har vi även planerat in en pool, men eftersom alla byggt pool de senaste två åren – pandemipool – så väntar vi. Priserna är nämligen skyhöga och servicenivån låg hos de poolföretag vi pratat med. De behöver liksom inte anstränga sig för att få jobb och de ogillar jag starkt. Vi väntar tills saker har normaliserats – om det nu gör det någon gång.

Jag håller tummarna för det och så länge njuter jag av att det snart börjar växa både gräs och blommor och buskar i vår trädgård! Äntligen är våren här!

Våra fina spagettistolar från Fiam
Ingen träterrass på framsidan förra året
Kullen mot grannarna
Kullen mot vägen
Nu fick vi julrosor också
Fler lavendelplantor
Nu är det även rensat på baksidan av huset
Ritmningen över vår trädgård

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *