Och sedan kan mina barn ärva den, hehe!

Nu har jag fyndat igen! Jag har alltid önskat mig en riktig Burberry trenchcoat, men inte tyckt att man kan lägga den typen av summor på kläder… Inte för ett enda plagg iallafall! Men så har jag länge spanat in den här trenchcoaten på www.mamsellvintage.se och det var ingen som köpte den, och ingen och ingen… Till slut tänkte jag att det nog var ödet som ville att jag skulle ha den, så jag slog till! Den är verkligen perfekt – precis som jag vill ha den – med axelklaffar, skärp och dubbelknäppning. Och det klassiska rutmönstret på fodret. Burberry-rutan. Den är mer åt herrockshållet skulle man kunna säga. Unisex heter det kanske.

Jag rådfrågade modeexperten i familjen – min dotter Nanna.

Jag var fortfarande tveksam, eftersom trenchcoaten fortfarande kostade en del (och jag lägger alldeles för mycket pengar på kläder med tanke på att min gigantiska garderob är full!) Men Nanna tyckte att den var perfekt för mig. Den kan du ha över dina knäppa outfits, tyckte hon. Rätt. Klassiskt över något galet blir en bra kombo.

Jag var deras första kund.

Jag tänker att det nog inte är så många som känner till den här vintage-shoppen, så därför rök inte trenchcoaten direkt. Men nu har jag delat med mig av min hemlighet – var man kan fynda väskor, kläder, solglasögon och accessoarer. Faktum är att jag var Mamsell vintages första kund när jag fyndade en Dior-väska Boston-bag där, till ett mycket bra pris. Jag hade en på 80-talet, men slängde den när dragkedjan pajade, vilket jag ångrat sedan dess. Men nu har jag en igen – jippiee! Kul när man hittar sådana fynd! Och nu har jag alltså trenchcoaternas trenchcoat – Burberry! Och nu i helgen ska den få resa till Stockholm med mig. Perfekta rocken som passar till alla outfits!

Outfit 1: Burberry trenchcoat, blå solglasögon: Supermarket, snickarbyxor: Ganni, Ljusblått linne: Weekday, ljusblå mohairtröja: American Dreams, vita boots: Bukela.

Outfit 2: Burberry trenchcoat, solglasögon: Le Specs, ljuslila mohairtröja: & Other stories, jeans: Gina tricot by Hanna MW, guldsneaker: Fila, handväska: Dior Bostonbag.

Trenchcoat är snyggt till allt!
Det klassiska fodret
60-talsnostalgi
Till och med snygg på klädhängaren
På väg till jobbet
Utan rocken
Nöjd med mitt fynd
Första provningen hemma
Nyuppackad

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *