För att få reda på det ska du se tillbaka!

Nostalgi och det förflutna är det allra senaste och trendigaste. Den gamla sanningen att du måste känna till historien för att kunna förutsäga framtiden har aldrig varit mer passande. Vi tar oss tillbaka till 1960-talets Twiggy-ideal, 1990-talets grunge, Chanels magkedjor och tuperade hår, magkorta toppar och lågt skurna byxor à la 70-tal.

Den perfekta julklappen fick jag från Ludde & Lisa, Hedda & Jimmy.

Alltså Rickys barn med sambor. Denna fantastiska bok innehåller 40 års haute couture skapad av Yves Saint Laurent, från 1962 till 2002. Det är helt underbart att bläddra i den och drömma sig tillbaka till dessa årtionden! Och det är så fascinerande att många av de kläder som Yves Saint Laurent skapade under den perioden fortfarande känns lika aktuella och moderna!

Mitt favoritdecennium är tidigt 60-tal. Och så det glada 80-talet förstås!

60-talet med de grafiska mönstren, korta klänningarna och kjolarna, dräkterna, figurnära och klassiskt är en favoritperiod, även om jag var lite för liten för att själv få uppleva den. 80-talet fick jag däremot uppleva i allra högsta grad och jag älskade 80-talets lekfullhet, färgglädje och positivism som avspeglade i modet! Tyvärr är fortfarande alla mina fotoalbum från denna tid nerpackade, annars skulle jag tagit med några bilder av mig själv på den tiden. I spretlugg, axelvaddar, kornblått och cerise. Det kan man skratta åt!

Inget nytt under solen…

Kolla på bilderna nedan från de olika decennierna (Ber om ursäkt för bildkvaliteten! Har bara plåtat av sidorna i boken). De bevisar att fantastiskt designat mode av hög kvalitet har ingen ålder! Särskilt inte idag när allt är rätt och det trendigaste av allt är en egen personlig stil. Fascinerande och inspirerande!

Vilken tidsperiod är din favorit?

Haute coiuture på catwalken från Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent himself
60-talsnostalgi
Geometri och grafiska mönster från 60-talet
Partykläder à la 60-tal
Coola outfits
70-talets festplagg
80-talsdräkter
Färgglatt och exotiskt

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *