Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Kanske inte spikat precis, men i alla fall bestämt.

Det blir ett HTH Nordic Spirit Dark, med mörka liggande lameller i ek. Klassiskt och stilrent, men ändå med en ”twist”. Tack vare de liggande lamellerna får köket ett enhetligt och harmoniskt utseende med ett naturligt och vackert färgspel. Man slipper handtag också, eftersom de är en naturlig del av lådorna och dessutom är lätta att greppa. Richard kräver mjukstängande lådor, så det får han naturligtvis… På kyl och frys får det bli släta luckor i samma trä.

OBS! Blderna är från köksutställningen på HTH och leverantören av glashängare – Lobelus Interiör. Vårt eget kök lär dröja…

Jag framför ett liknande HTH-kök som vi ska ha

Lite färg får det allt bli också

För att pigga upp det hela satsar vi på grön marmorskiva – Guatemala verde – och mässingsdetaljer. Mässingsvaskar både på den långa bänken och på köksön, blandare i mässing och över köksön tänker vi montera en glashängare i mässing, som vi har sett på restaurang Barbistro i Höllviken, se bild från leverantören nedan. Marmorskivan har vi redan varit och tittat på, på Landernäs marmor i Lund. Den kan variera i mönster, men om vi har tur finns det ett par olika på lagret när det är dags för oss att välja.

Vsk i mässing
Glashängare i mässing

Golv och väggar då?

Vi har inte helt och hållet bestämt detta än, men förmodligen blir det ett plankgolv 1-stav i mörkt trä, med breda plankor. Eftersom köket kommer bestå av mörka färger, tänker jag en snygg vit färg på väggarna. Vi kommer även ha en sektion i taket som är högre – 4,40 m – och där ska vi ha mörkbrunbetsade ribbor och så fönster på överbyggnadens sidor. Jag tror inte det blir några problem med ljusinsläpp, eftersom vi som sagt har fönster på överbyggnaden och längs hela väggen mot uteplatsen blir det stora altandörrar. Även på långsidan (bakom kökssektionen) sätter vi ett stort fönster från golv till tak.

Borafläkt, bra vitvaror och ”walk-in-skafferi”

Jag får en stor walk in closet, så det är inte mer än rätt att Ricky får ett kylskåp man kan gå in i. Trixet är att det är en färdig modul som måste lyftas in, innan man bygger väggarna till skafferiet. Där tänker han sig att ha skafferi-kallt, så han kan sätta in julskinkan på sitt stora skinkfat med mera. Hade han fått bestämma hade det hängt korvar och skinkor på stänger i taket. Han drömmer nog om att bo i en restaurang…

Ja, det är spännande och ingen vet vad som händer innan vi ska bestämma. Byggstarten blir ju inte förrän i höst och det hinner passera många trender innan dess. Fördelen med det här köket är att det ändå är tidlöst. Uno form har sålt liknande kök sedan 60-talet och det känns ju tryggt.

Ricky på HTH
Ricky och jag väljer kök

4 Comments

 1. Fredrika Selen

  Hello!

  Reply
 2. Hanna

  Spännande! Kommer bli så fint!!!

  Reply
  • Fredrika Selen

   Tror du det? Jag hoppas verkligen det, är lite orolig att det blir mörkt, men det är ju också mysigt.

   Reply
 3. Fredrika Selen

  Thank you for your nice words! I’m glad you like my post!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *