Vilken lycka att få resa ner i Europa igen!

Och att få hänga med underbara Valter och Caroline! De var verkligen bästa värdarna och hade köpt hem sådant som de vet att jag gillar. När jag kom på torsdagskvällen hade Caro gjort en supergod Crème Vichyssoise och så hade vi bröd och snacks – och öl naturligtvis. De hade även köpt hem allt som behövs för att göra Aperol spritz och på lördagsmorgonen gick Valter och hämtade färskt bröd och croissanter som de hade beställt till en brunch. Jag kände mig sååå välkommen!

Och vilken fin lägenhet de har! På bästa läge, mitt i centrum. De köpte den för ett par år sedan och sedan har de låtit renovera badrum och gästtoaletten. Valter fick strida för att montera ett tvättställ på gästtoan, för det har man normalt inte..! Ohygieniskt kan man tycka att inte kunna tvätta händerna direkt efter ett toabesök, utan vara tvungen att gå till ett annat rum (badrummet) för detta. Och i badrummet finns det ingen toalett. Märkligt för oss svenskar, men samtidigt kanske trevligare – doftmässigt? Men lägenheten är som sagt superfin – luftig och ljus och med gott om förvaring. Jag fick bo i ett gästrum/kontor och det var hur fint som helst! Valter och Caro har satt sin egen prägel på lägenheten också, med en blandning av nytt, gammalt och ärvt. Mycket smakfullt. Bilden med liften är belgarnas smarta sätt att flytta. De hyr en lift och så transporteras allt ut genom fönstret så att inte grannarna ska störas eller trapphusen skadas när möbler och prylar kånkas upp och ner. Riktigt smart!

Våren hade kommit till Bryssel!

Jag har varit några gånger i Bryssel, så de flesta sevärdheter är redan avklarade. Därför valde vi att bara promenera omkring, ta en fika på en uteservering (eller en öl eller ett glas vin) och vända ansiktet mot solen, sitta och snacka och titta på alla människor som passerade förbi. Det är full rulle i Bryssel nu igen efter att de har haft totalt nedstängt i två år under pandemin. Även turisterna är tillbaka.Vädret var kanon! Soligt och ca 15 grader varmt. Helt perfekt stads- och vårväder! Bryssel är också lagom stort (1,8 milj invånare) med ett koncentrerat centrum och jag älskar blandningen mellan gamla och megamoderna hus och byggnader!

Stad med shoppingmöjligheter!

Vi gick en hel del i affärer också såklart. Jag har en favoritaffär där, som finns i flera länder, dock inte häruppe i Skandinavien. Tur att man kan handla därifrån online. Essentiel Antwerp heter den och de har kläder som jag älskar! Färgglada i häftig och annorlunda design. Jag skulle kunna köpa allt i butiken! Just nu har de dessutom mycket i färgkombinationen ljusblått – korall och det är ju två favoritfärger! Jag lyckades hindra mig själv från att gå fullständigt bananas. Köpte faktiskt bara en väska, eller snarare tre väskor i en. Jag har inte sett något liknande innan, så den ville jag ha. Valter kallade den för “combat-väska” och det är en kombination av cross bodybag/skärp/fanny pack. Kul! Sedan köpte jag lite presenter – och så en t-shirt med rolig fransk text – se bild. Snacka om passande, med tanke på vad jag gillar!

Jag åt så mycket frites i helgen!

Belgarna är ju kända för sina fantastiska pommes med majonnäs. Och moules frites – ja mat överhuvudtaget. Jag är galen i pommes, så jag åt många sådana under helgen. Till och med efter lördagens barrunda klockan 3 på natten blev det frittar med majo. Perfekt nattamat. Ett trevligt snack som de ofta erbjuder på barerna är kroketter med olika fyllning. Det är supergott till öl! Den bästa restaurangupplevelsen var en fiskrestaurang, La Marée, och där åt jag moules frites såklart, Valter åt rocka och Caro en torskrätt. Det var ljuvligt gott alltihop och personalen/atmosfären var perfekt! Rekommenderas varmt om ni har vägarna förbi Bryssel! Vi var också på en hel del coola barer. Valter och Caro vet att jag älskar att dansa, så vi letade efter en bar som hade spontandans (de har ofta det), men tyvärr hade vi inte den turen den här helgen. Men jag fick festa en del med Valter och Caro och deras kompisar – hur kul som helst! Nästa gång blir det dans! För jag vill definitivt åka tillbaka snart igen!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Min nya t-shirt
På uteservering med Valter
Underbart att kunna sitta ute i vårsolen!
Slaktaren
Grand place
Hästa och vagn på Bryssels gator
Påskskyltning
Jag på Grand place
Fint café
Obligatoriskt besök hos Mannekin piss
Det finns till och med ett museum för hans kläder
Hans garderob
Kissande hunden
Dagens lunch
Jag tog frittar och Valter korv i sandwich
Jag älskar frittar!
Ett glas vin på en uteservering
Caro ansluter till gänget
Kroketter
Här har jag det bra!
På restaurang
L'Archeduc är en favoritbar!
Sent på natten...
Mysfrukost
Så här flyttar man i Belgien
Jacques Brel
I vårsolen
Gammalt möter nytt
Graffitti-vägg
Lunchfika
Valter och Caro
Framför gamla ringmuren
Plåtad av Valter
Cannabis store
Härligt häng!
Bästa fiskrestaurangen – La Marée
Moules frites
På väg hem igen
På tåget till flygplatsen
Min nya coola väska

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *