Och den har varit helt underbar!

Klicka här för att följa min blogg med Bloglovin!

Kanske inte som vi hade planerat, men ändå underbar! Precis lagom mix av avkoppling, sociala möten och fest. Det blev lite för kort besök av Nanna (1 1/2 dag) och Klara (2 1/2 dag), men så känner man kanske alltid. Valter och Caro var här i en dryg vecka, så det var perfekt, för då hinner man prata om allt i lugn och ro, utan stress. Med Klara och Nanna fick allt speedas upp för att man skulle hinna med – och då glömde jag ändå en hel del som jag hade tänkt säga och göra. Det var otroligt mysigt att Ludde, Lisa, Charlie och Kajsa kom också! Vi hade “det stora julfirandet” den 26:e, med strumpöppning på morgonen, fläskesteg med det hele, julklappsutdelning och allt som hör till. Då var ju naturligtvis Hedda och Jimmy också med. Det är alltid kul att kunna samla alla “barnen”!

Men eftersom jag inte har bloggat på så länge är det väl lika bra att börja från början…

Nykokt skinka da’n för dopparedagen.

På kvällen, dagen före julafton kokar och griljerar vi alltid julskinkan. Det här året bjöd vi hem Li för att smaka. Det blev ingen uppesittarkväll precis, eftersom Ricky precis kommit ur sin covid och somnade typ halv nio på kvällen. Men skinkan var fantastiskt god och vi hade trevligt. Vi firade jul bara jag och Ricky i år, så vi visste att vi kunde ta det i vår egen takt på julafton. Skönt. Vi började julafton med att öppna våra julstrumpor. Jag fick ett par helt fantastiska örhängen – ljusblå topas. Min favoritfärg! Ricky fick en massa favoritgodis (mest lakrits) tidningen Populär historia och två smörknivar, typ som våra nya bestick Georg Jensen Bernadotte.

Sedan åkte vi till Trelleborg för att hämta fläskestegen till morgondagen. Vi brukar alltid åka till Köpenhamn dagen före julafton och stå i kö till Slaktaren på Kultorvet (helt ok, eftersom de serverar varm choklad med rom i kön). Men i år vågade vi inte åka till Köpenhamn på grund av deras höga smittspridning. Efter detta åkte vi in till Maddis och Ulf på en julfika. Där träffade vi hennes ena dotter Jenny och hennes man Anders som bor i Göteborg. Det är alltid lika kul att träffa dem! Vi fick en jättegod fika och så spelade vi julklappsspelet. Efter Malmö-besöket åkte vi hem och började förbereda julbordet. Yes, vi kör hela julbordet även om vi är ensamma! Vi visste också att på juldagen skulle mina tre barn komma och det är superlyxigt att ha så mycket färdiglagad mat hemma. Bara att plocka fram. Jag skojar alltid om att jag älskar att fylla kyl, frys och skafferi – om det skulle bli krig eller nå’t. För jag överdriver alltid mängden mat. Hellre för mycket än för lite är min devis.

Sedan var det tid för Kalle Anka och sedan julklappsutdelning. Jag är sååå nöjd med mina klappar från Ricky! jag fick en underbar festblus från Stine Goya, ett beige handgjort diadem från Eivy Flodin i läder med guldkedjor och en smörgåsgrill (som jag inte har testat ännu). Ricky fick ett par coola randiga tofflor från Hum’s och en Sonos-högtalare som vi ska ha i badrummet. Resten av kvällen rullade julfilmer på Netflix. Vilken skön julafton!

I år hamnade julafton på annandagen.

26:e firade vi som sagt julafton. Mina barn kom redan på juldagen, så de fick julbord på kvällen och så hade vi strumpöppning med dem på annandagen. De är så söta för de gör alltid strumpa till mig och Ricky också! Jag fick ett stort, tjockt bröllopsmagasin (inspirerande) och en massa fin choklad från Belgien (såklart). Ricky fick god lakrits. Framåt eftermiddagen kom Hedda och Jimmy och då drack vi glögg och år allehanda små tilltugg. Lite senare dök Ludwig och Lisa upp med sin son Charlie, hunden Kajsa och en massa packning – som det blir när man har småbarn. De sov dock inte hos oss utan hos Hedda och Jimmy, vilket jag kan förstå för de har ju hur mycket plats som helst i sitt stora fina hus. Maten vi åt var riktigt god och vi hade julklappsutdelning med rim till alla klappar. En kul tradition, eftersom man drar ut på roligheterna.

Och så fick vi finbesök av första barnbarnet Charlie!

Vilken liten söt kille Lisa och Ludde har fått! Han är otroligt söt och de är så coola när de kommer med hunden Kajsa och alla sina prylar, Jag kommer själv ihåg hur mycket det var att hålla reda på när man hade småbarn. Men de fixar verkligen det galant! Charlie var inte så medveten om att det var jul i år. Han sov till och med vid julklappsutdelningen, men nästa år ska det bli riktigt kul att se honom träffa jultomten!

Jag har tydligen varit snäll under året.

För jag fick otroligt många fina julklappar av alla! Jag är så tacksam och lycklig för allt fint jag fick! Så här kommer uppräkningen: Jag fick en jättefin ljusblå Gannimössa och ett par lurviga pälsvantar av Valter och Caro, en Ganniblus och scrunchie från Nanna och Klara, En tjock bok med kläder och historier kring YSL från Lisa, Ludde, Jimmy och Hedda och jag väntar på en julklapp från Klara – ett bokmärke med bilder på henne och mig – ser jag mycket fram emot! Alla vet precis vad jag gillar! Ricky fick dessertskedar av sina barn och det blir ju en julklapp till mig också kan man säga!

Resten av helgen bestod av promenader, mat, fika…

Och eftersom jag inte har bloggat på så länge och det här inlägget tenderar att bli alldeles för långt, så sparar jag Valters födelsedag och nyår till nästa inlägg. Annars kommer du tröttna på mig.

Li och Ricky testar årets julskinka
Gott gottigottgott
På julfika hemma hos Maddis och Ulf
Mitt och Rickys julbord på julafton
Litet paket från Guldmakeriet
De vackraste ljusblå örhängena med blå topas
Julaftonens outfit
Jultomtarna
Underbart väder på juldagen
Caro, jag och Klara på juldagen
Caro, Nanna och Valter
Min fina julstrumpa
Strumpöppning på julaftons morgon
Valter och jag framför julgranen
Valter och Caro
Klara och Valle
Julbordet är dukat!
Klara och kaninlampan
Jag och Ricky
Caro, Valter och Jimmy
Hela familjen samlad för julmat
Jag och Klara
Köket fullt av barn!
Full rulle i köket
Ludde och Charlie
Charlie och änglaspelet
I väntan på jultomten
Lille Charlie
Alla är tomtar!
Glad kille
Härligt häng med härligt gäng
Julklappsutdelning
Härlig vinterpromenad på juldagen
Jag och lille Charlie
Caro och Charlie
Charlie och Kajsa
Ricky och Kajsa
Julen tröttar ut en

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *