Lite om preppy look…

Prydligt, snyggt, klassiskt, ungdomligt och helylleamerikanskt. Preppy looks är ofta inspirerade av en populär college-stil från mitten av 1900-talet. Looken är prydlig och lättburen och när det görs på rätt sätt är den betydligt intressantare än den klassiskt stereotypa chinos/pikétröjestilen.

Preppy look har funnits så länge att stilen betyder olika saker för olika människor. För vissa handlar det om att klä sig stilrent; en välknäppt estetik som leder tankarna till Ivy League-universiteten i USA. För andra står preppy för en stereotyp high-schoolstil: sportig, rik och alltid populär. Vad man än tycker, så är preppy ett enkelt sätt att klä sig så att det ser ut som att man bryr sig.​

Exempel på varumärken i den här stilen är Gant, Ralph Lauren och Lexington. Inspirerat av sporter som segling, rodd, polo och tennis.

College-kofta som gått i arv.

Den gröna koftan som jag har på mig är ju verkligen preppy look. Det är egentligen inte min stil, men som jag brukar säga “jag har ingen stil” eller kanske snarare “jag har alla stilar”. Varför välja när man kan få allt? Nanna köpte koftan en gång i tiden – second hand (för säkert 10 år sedan). Sedan hade Klara den en period och nu är det min tur! Jag älskar framför allt färgen! Nu är det ju enkelt att matcha den med andra plagg, eftersom grönt är en sådan trendfärg!

Outfit: Grön collegekofta: vintage The hunting fox JC Penney, grön silkig långskjorta: H&M, beige kavaj: Ganni, beige byxor: Levate, fanny-pack: Gucci, chunky gröna boots: Ganni.

Grönt och beige i skön kombo
Matcha matcha
Grönröda band på Gucci fannypack
Älskar mitt Gucci fannypack!

Min man har alltid en snygg stil.

Och en annan man som alltid hade snygg stil (som fortfarande står sig) var Steve McQueen. Tidigt 60-tal såg man honom i ljusa byxor och en grå sweatshirt, jacka ovanpå tunn tröja, snygga solglasögon, klassisk klocka. Funkar precis lika bra idag. Han hade alltid en mix av praktisk vardagselegans och lättburna kläder. Därför kallade man honom för ”the king of cool”.

Gulf-jackan är inspirerad av jackan som Steve McQueen bar i filmen Bullit.

Vi hittade faktiskt jackan i en butik i Palma i somras, eller snarare i en superlyxig hamn full av lustjakter nära Illetas. De hade bland annat vintage märkesväskor och då menar jag inte de “vanliga” väskmodellerna, utan limited edition-varianterna. Jag ville ha allt jag såg, men hade tyvärr inte budgeten för det haha. Men det fanns även ett helt sortiment Gulf-kläder till Ricky. Han älskar bilar och retro-prylar, så den här jackan var ju helt perfekt! Men Ricky har alltid snygg stil tycker jag. Lite à la Steve McQueen.

Min man är så stylish i sin Gulf-jacka
Steve McQueen i sin Gulf-jacka i filmen Bullit
Gulf-jacka à la Steve McQueen
Steve McQueen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *